Jak si udržet byt čistý, pokud jsme přesný opak minimalistů

 Dům 
26. srpna 2017 12:17 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Jak si zorganizovat prostor, když máme hodně věcí? internet
Zatímco někteří lidé si užívají prázdný prostor, jiní se rádi obklopují věcmi. Pokud patříte k druhé skupině lidí, možná se potýkáte s problémem, jak si ve svých věcech udržet systém a pořádek. Zde je pár tipů, jak na to.

Jedna z výhod minimalistických bytů je, že se v nich snadněji udržuje pořádek. Vlastnit méně věci znamená mít méně prostoru, který se může zašpinit.  Neznamená to ale, že je nemožné mít uklizený a zorganizovaný i takový byt. Je jen potřeba mít systém. Pro ten jsou nejdůležitější dvě věci: dostatek úložného prostoru a střídání.

Pokud se rádi obklopujeme věcmi, brzy se nám začnou doma hromadit. Jestli nemáme dostatek prostoru, kam je uložit, budou zabírat spoustu místa. Mít dostatek úložného prostoru je tedy první věc, na kterou musíme myslet.

Další důležitou věcí je střídání. Zatímco minimalista bude mít doma jen jednu sadu nádobí, která vystačí pro všechny členy rodiny, člověk z druhé skupiny lidí jich bude doma mít hned několik. Nádobí, které je navíc, zabírá místo a také není tak často používáno a chytá se na něj prach.

Pokud máme ve skříňkách dostatek místa na všechny věci, můžeme ty, které zrovna používáme dát víc dopředu a ostatní dozadu. Když se rozhodneme sady prostřídat, vyměníme jejich místa. Tímto způsobem budeme mít ve věcech systém a zároveň je budeme mít i čisté.

Jestli máte například vícero ručníků, také je obdobně prostřídejte. Stejně to lze udělat i s povlečením a spoustou dalších věcí. Pokud budete myslet na úložný prostor a střídání, váš domov bude vypadat organizovaněji, a navíc využijete všechny svoje oblíbené věci.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve