Tři věci, které je na čase vyřadit z obývacího pokoje

 Dům 
28. října 2019 09:09 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Designové prvky, které už brzy nebudou v módě Depositphotos
Konec roku 2019 se blíží a my už se pomalu připravujeme na novou dekádu. A z hlediska změn, které probíhají v rámci designových trendů, už víme, že jsme připraveni nechat některé z nich za sebou.

Obývací pokoje jsou čím dál více uvolněné a vytrácí se z nich přeplácanost a přehnané zdobení. Také z toho důvodu se zbavujeme pravidel, která se dříve striktně dodržovala. Zde je několik věcí, které je na čase postupně vyřadit z vašeho obývacího pokoje, pokud chcete držet krok s nejnovější módou.

Puntičkářsky zařízená knihovna

Už není příliš populární mít úzkostlivě vyšperkovanou knihovnu. Dříve bylo in mít knihy seřazené například podle barev hřbetů nebo byla snaha, aby k sobě vše nějakým způsobem ladilo. To už ale neplatí. Na druhou stranu se lidé spíše přiklání k nahodilosti a také přidávají do knihoven různé dekorativní předměty.

Vytvoření zaskládané knihovny chce čas a není to jen o nakupování kousků, které hezky vypadají. Zařiďte si knihovnu podle toho, co vás zrovna baví a naplňuje. Mileniálové se zaměřují spíše na zážitky než předměty. Místo toho, aby hned zaplnili knihovnu knihami, vyplňují prostor mezi nimi vzpomínkami a suvenýry z cest.

Ladící nábytkový set

Není nic horšího, než vstoupit do pokoje a mít pocit, že designer zrovna teď opustil budovu. Nábytkové sety už nejsou v módě. Místnost působí lépe, když jde vidět, že je dobře zorganizovaná, namísto toho, aby byla přehnaně designová. Vůbec není na škodu mít například křesla jiná než pohovku, jinou strukturu látek, barvu nebo vzor nebo přidat dva konferenční stolky, které můžete přesouvat po místnosti, aby sloužily různým funkcím.

Millennial pink

Jemně růžová nebo-li takzvaná “millenial pink” byla hitem poslední doby. Není ale třeba panikařit. Oblíbený odstín růžové se neztrácí úplně, pouze se vyvíjí. Nahrazuje ji její teplejší odstín, který se blíží k broskvové. Často se objevuje v kombinaci s rezavou barvou, v jejímž okolí působí ještě vřeleji a příjemněji. Zde jsou další tipy pro vkusně zařízený obývací pokoj.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve