Praktické pouzdro z bambusové podložky máte hotové raz dva

 Ostatní 
23. listopadu 2019 16:31 / Veronika Prášilová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Organizér na kosmetické štětečky je jednou z mnoha možností, jak využít toto kreativní pouzdro Internet
Dávat dosluhujícím věcem druhou šanci nás baví. A věříme, že i vás. Dnes pro vás máme tip na rychlou proměnu bambusového prostírání, ze kterého za pár minut vznikne univerzální pouzdro či pořadač na pastelky, kosmetické štětečky, kuchyňské náčiní a další podobné věci.

K výrobě budete potřebovat jednu nepotřebnou rolovací podložku z bambusu, která se používá jako prostírání nebo na výrobu sushi, krejčovskou gumu, šitíčko a mašli nebo obyčejnou tkaničku.

Výrobu zvládnou i děti

Výroba pouzdra nebo pořadače je jednoduchá a rychlá, zvládnete ji za pár minut. Pokud je bambusová podložka příliš vysoká či dlouhá, můžete ji podle potřeby zkrátit nůžkami na kuře nebo štípačkami. Šířka gumy nehraje velkou roli, zvolte ji podle toho, jak objemné věci potřebujete do pouzdra zasouvat. Například na pastelky a fixy postačí guma tenší, zato jí můžete navléct více v patřičných rozestupech.

Chce to trochu trpělivosti

Gumu provlečte na kraji podložky kolem několika prvních bambusových tyčinek a sešijte, aby se vám nevyvlekla. Pak provlékejte vždy po několika tyčinkách opět podle toho, jak široké jsou věci, které chcete zasouvat. Na konci gumu opět omotejte a sešijte. Poté podložku obraťte a doprostřed provlékněte mašli či tkaničku, udělejte suk a máte praktické zavazování.

Zarolujte si, co potřebujete

Do vašeho nového pouzdra si můžete ukládat nejen kosmetické štětečky, ale i malířské štětce třeba dětem do školy, fixy, pastelky nebo vařečky a podobné kuchyňské náčiní. V tomto případě podložku uchyťte třeba na bok linky nebo na kachličky nad pracovní deskou. Na to můžete použít přísavky s háčky. Podobně kreativně můžete zužitkovat třeba dosluhující váleček na těsto. Podívejte se, jak na to.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod