Starý povlak na polštář nevyhazujte, bude se vám doma ještě hodit

 Ostatní 
21. listopadu 2019 13:34 / Eva Vogelová
  5
📷
6 fotografií v galerii
Vyhodit staré ložní prádlo by byla škoda  Depositphotos
Zabírá vám ve skříni místo starý povlak na polštář a plánujete jej vyhodit? Nedělejte to, můžete jej totiž ještě prakticky využít. Inspirujte se, jak starý povlak v domácnosti zužitkovat.

Pravděpodobně by vás nenapadlo, že povlak na polštář vám může posloužit k různým praktickým věcem. Možná jste dostali darem nějaké ložní prádlo, které se vám však vůbec nelíbí. Pokud máte alespoň trochu šikovné ruce, využijte následující nápady, jak povlak na polštář využít.

Prací pytel

Chcete vyprat jemné prádlo či plyšového kamaráda? Nic z toho byste neměli dát do bubnu bez ochrany, protože obojí by se mohlo snadno poškodit. Využijte svůj starý povlak na polštář a dejte do něj věci, které chcete vyprat a zároveň ochránit před možnou deformací v pračce. V tomto případě už se nebudete muset bát, že se jim něco stane.

Ochranný vak

Máte doma oděv, který je vám vzácný, nebo se hodí na zvláštní příležitosti? V tom případě byste jej neměli nechávat viset ve skříni bez jakékoliv ochrany. Dosedá na něj spousta prachu a může se i trochu pomačkat. Nemusíte shánět žádné speciální obaly na společenský oděv, ale vytvořte si vlastní.

Vezměte si do rukou starý povlak. Na jeho kratší straně udělejte otvor na prostrčení drátu ramínka. Můžete ho obšít, aby se vám ochranný vak nepáral. Ideální by bylo, kdyby byl váš povlak na polštář bavlněný, protože v něm oblečení nezatuchne.

Úklid

Se starým či ošklivým povlakem na polštář můžete uklidit velkou část domácnosti. Rozstříhejte ho. Bude se vám hodit jako prachovka, hadr na vytírání podlahy či leštění oken. Nemusíte si kupovat speciální hadříky, bohatě si vystačíte s povlečením.

Koš na špinavé prádlo

Možná už vám jeden koš na prádlo nestačí a na další už nemáte v koupelně na zemi dostatek prostoru. Můžete vyzkoušet jednoduchou věc. Udělejte v povlaku malou dírku a pověste ho na háček. Nemusí vám ležet nikde na zemi.

Díky dvěma košům budete mít roztříděné oblečení hned a nebudete to muset dělat až těsně před praním. Do jednoho dáte světlé kousky a do druhého tmavé. Dále čtěte: Roztrhly se vám silonky? Najděte pro ně využití.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve