Roztrhly se vám silonky? Nevyhazujte je, ale využijte prakticky

 Ostatní 
18. listopadu 2019 13:09 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Oko se na silonkách udělá snadno  Depositphotos
Silonky má ve skříni téměř každá žena. Dají se využít v chladnějším počasí a hodí se k šatům či sukním. Mají však jednu nevýhodu, snadno se roztrhnou. Jedoucí oko můžete sice něčím zafixovat, ale stejně už nezmizí. Byla by škoda silonky hned vyhodit. Zjistěte, k čemu je můžete využít.

Někdy si stačí vzít na sebe silonky pouze jednou, někde se vám o něco zachytí a hned se začnou trhat. Podruhé už si je obléct nemůžete. Byla by škoda, kdyby hned skončily v koši. Budou se vám hodit na praktické záležitosti v domácnosti, takže se jich hned nezbavujte.

Prací sáček

Jemné spodní prádlo se vyplatí prát v pracích sáčcích. Pokud se vám poničily nebo je jednoduše nemáte, použijte silonky. Do nich prádlo napěchujte a na silonkách udělejte uzel, aby vám prádlo nevypadlo.

Odlakování nehtů

Lakujete si rády nehty? V tom případě si je i pravidelně musíte odlakovávat. Pokud vám došly vatové tamponky nebo vám nejsou příjemné, použijte silonky. Nalijte do nich odlakovač a začněte si s pomocí silonových punčoch přejíždět nehty.

Trvanlivost cibule a česneku

Nenechávejte cibule a česneky pouze pohozené někde v kuchyni. Pokud jim chcete prodloužit trvanlivost, dejte je do punčochy. Vkládejte tam jednu hlavičku po druhé. Mezi jednotlivými cibulemi a česneky silonku zauzlujte. Ve chvíli, kdy celou silonovou punčochu naplníte, můžete ji pověsit někde v kuchyni a bude vám sloužit i jako dekorace.

Otisky od kolíčků na prádlo

Poté, co prádlo vyperete, ho připnete kolíčky na sušák. Někdy vám však na svetrech či tričkách mohou zůstat od kolíčků na prádlo otisky. To vyřešíte jednoduše. Vezmete roztrhnuté silonky a jejich nohavice protáhnete skrze rukávy, které nakonec zauzlujete na prádelní šňůře.

Hledání předmětů

Ztratili jste nějaký malý předmět? Mohlo jít o prsten či náušnici. Možná máte strach, že ztracený předmět během uklízení vysajete vysavačem. To je však to, co byste měli udělat, pouze nezapomeňte na jednu věc.

Na konec trubice od vysavače navlékněte silonky a zpevněte je gumičkou, která bude dobře držet. Poté už stačí jen vysát všechny prostory v domě a ztracená věc se na silonku přichytí. Dále čtěte: Nevyhazujte kávovou sedlinu, bude se vám ještě hodit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít