Vodu z těstovin je hřích vylívat do dřezu. V domácnosti má velmi široké využití

 Ostatní 
16. listopadu 2019 17:02 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vodu z těstovin je škoda vylívat Depositphotos
Mnoho lidí po uvaření těstovin slije vodu do dřezu. Dělají ale obrovskou chybu. Voda z těstovin má totiž v domácnosti velmi široké uplatnění, a to nejen při vaření. Možná budete překvapeni, co všechno můžete s touto tekutinou udělat.

Těstoviny jsou v oblibě nejen ve slunné Itálii, ale i v našich končinách. Jenže hodně lidí se dopouští jedné velké chyby - vodu, ve které těstoviny vařili, bez milosti vylijí do dřezu. Přitom znalci vědí, že jde doslova o tekuté zlato. Voda z těstovin najde navíc využití nejen při vaření, ale i při jiných činnostech v domácnosti.

Zahustí omáčku

Pokud si k těstovinám chystáte připravit omáčku, rozhodně se vody z těstovin nezbavujte. Škrob v ní obsažený totiž omáčku perfektně zahustí a celý pokrm bude vypadat a chutnat podstatně lépe. Ve vodě lze také připravit polévku.

Odmastí hrnce a pánve

Voda z těstovin vám pomůže i při umývání nádobí. Když touto tekutinou vypláchnete mastné hrnce a pánve, spolehlivě z nich spláchnete tu největší mastnotu.

Vyživí rostliny

Jak už bylo řečeno, voda, ve které se uvaří těstoviny, bývá plná škrobu. Ten obsahuje mnoho minerálních látek a vitaminů, které mohou být potřebnými živinami pro rostliny a květiny. Voda z těstovin prospěje jak venkovním, tak pokojovým rostlinám. Nesmí být ale samozřejmě horká a osolená.

Doladí pesto i těsto na chleba či pizzu

K těstovinám se výborně hodí pesto a mnoho lidí si tuto lahůdku připravuje doma. Zkuste někdy do pesta přidat trochu vody, ve které jste vařili těstoviny. Hned bude mít mnohem lepší konzistenci. Tu samou službu vám voda z těstovin obstará i v případě těsta na domácí chleba nebo pizzu. To bude mít lepší chuť i konzistenci.

Uleví bolavým nohám

Minerály obsažené ve vodě z těstovin lze využít i k relaxaci, kdy vás po celém dni bolí nohy. Vodu ohřejte na příjemnou teplotu a znavená chodidla na chvíli do této lázně ponořte. Bolest i únava brzy odezní.

Krásná hříva

V neposlední řadě můžete vodu z těstovin využít pro zkrášlení svého vzhledu. Konkrétně tato tekutina dodá vaší hřívě objem a lesk. Stačí vodu z těstovin nechat na vlasech působit alespoň 10 minut, pak si vlasy umyjte šamponem. Efekt je okamžitý. O tom, jak lze neobvyklým způsobem využít v domácnosti lák z okurek, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve