Originální vánoční dárek. Vytvořte obraz z neobvyklých věcí

 Dílna 
21. prosince 2019 15:06 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Krásný obrázek zvládnou vytvořit i začátečníci Pinterest
Ne nadarmo se říká, že vlastnoručně vyrobený dárek potěší nejvíc, a to i když není úplně dokonalý. Pokud ještě přemýšlíte nad vánočním dárkem pro své blízké, zkuste jim vytvořit netradiční plastický obraz. Zvládnou jej i ti, kterým zrovna výtvarný talent do vínku dán nebyl.

Možná to zní složitě, ale neotřelý obraz dokáže skutečně vytvořit i začátečník. Nesmíte se bát a bez zábran se pusťte do tvoření. Přinášíme vám několik tipů, jak na to. A uvidíte, že i když nebude výsledné dílo úplně perfektní, že vaši blízcí vaši kreativitu a snahu náležitě ocení.

Tančící baletky

Do dívčího pokojíčku se budou tančící baletky skvěle hodit. Stačí si ve výtvarných potřebách pořídit plátno s rámem. Siluety baletek můžete nakreslit podle předlohy, ale pokud si na to netroufnete, najděte si vhodnou předlohu třeba na internetu, vytiskněte ji a na plátno nalepte. Pak si vemte kousek šifonové látky, bohatě ji nařaste a nalepte místo sukýnky.

Kamenní ptáčci

Najděte v přírodě pár hezkých oblázků a kousek větve a můžete se pustit do díla. Na plátno přilepte dvě větvičky, které před tím spojte provázkem, abyste získali houpačku. Na houpačku potom nalepte oblázky, domalujte k nim černou fixou zobáčky a očka a hned máte roztomilé opeřence, kteří vám ozdobí každou stěnu.

Kávová hříva

Chcete obdarovat milovníka kávy? Vytvořte mu tematický obraz, který skvěle zapadne do kuchyně nebo jídelny. Nakreslete jednoduchou tvář krásné černošky, která si zrovna vychutnává šálek voňavé kávy. Podobně jako v předchozím případě můžete tvář nakreslit sami nebo na podklad nalepte vhodnou předlohu. Místo vlasů pak černošce nalepte pomocí tavné pistole kávová zrnka.

Těstoviny nemusejí být jen k jídlu

Obraz můžete vyrobit i s pomocí těstovin. Stačí nakreslit kmen stromu a místo lístků pak nalepte příhodné těstoviny. Pochopitelně v neuvařeném stavu. Pokud zvolíte drobný typ, bude to sice vyžadovat notnou dávku trpělivosti, ale výsledek rozhodně stojí za to.

Knoflíková krása

Podobně jako můžete využít tvrdé těstoviny, lze použít také knoflíky. A nemusíte z nich vytvářet jen strom, ale cokoliv jiného. Je ale pravdou, že kmen stromu zvládne nakreslit i dítě, takže jde o poměrně jednoduchý motiv. O tom, co vše lze doma vytvořit ze starých knoflíků, jsme psali zde.

Dekorativní kvítky

Při tvorbě obrazu si může pomoci také nejrůznějšími dekorativními kvítky a lístky. K dostání jsou v plastovém i skleněném provedení, záleží tedy na vás, kterým dáte přednost. Z kvítečků nalepených na podklad pak lze vytvořit zajímavý obraz rozkvetlé větve, která bude evokovat jaro.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod