Ozdobte svůj stromeček perlovými baňkami

 Dílna 
17. prosince 2019 18:32 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Tyto nádherné skvosty mohou zdobit i váš vánoční stromeček Pinterest
Milujete netradiční vánoční ozdoby? Vyrobte si krásné perlové baňky, které rozzáří váš vánoční stromek.

Vánoce jsou skvělou příležitostí, jak si krásně vyzdobit interiér. Kromě adventního věnce, vánočních růží nebo světelných dekorací bývá dominantou každého obydlí vánoční strom. A ten se bez vánočních ozdob neobejde. Zkuste letos okrášlit váš stromek zcela novou dekorací, která bude ze samých perel. 

Za pár korun

Výroba takové ozdoby je hrozně jednoduchá, zato výsledek bude skutečně skvostný. Navíc ke tvoření můžete klidně přizvat i své děti. 

Potřebujete

  • čirou plastovou baňku, ale může být i polystyrenová 
  • tekuté lepidlo nebo tavnou pistoli
  • štětec
  • imitaci perel

Plastové nebo polystyrenové

Plastové ozdoby seženete v květinářstvích a hobby obchodech. Klidně si kupte více kusů různých velikostí. Nejlevněji vás vyjde celá sada, ve kterých jsou rovnou i různé velikosti. Za pár korun můžete sehnat i obyčenou polystyrenovou kouli. Kromě toho budete ještě potřebovat sadu perel. Ty lze koupit na internetu nebo v galanterii. Pokud se vám podařilo vše sehnat, tak si roztopte tavící pistoli. 

Jednu vedle druhé

Nyní je to velmi jednoduché. Pomocí malého množství teplého lepidla lepte jednu perličku vedle druhé. Pokud používáte plastovou kouli, pak si na pomoc vezměte obyčejné tekuté lepidlo. Na povrchu baňky udělejte vždy štětcem pruh a do tohoto pruhu mokrého lepidla nalepte jednotlivé perly. Ty mohou být jedné barvy nebo i vícebarevné. Zdatnější výtvarníci se mohou pokusit o skládání různých tvarů. Lepidlo nechejte pořádně zaschnout a pak už stačí jenom počkat na zdobení stromečku a nová ozdoba může viset. A pokud vás tvoření baví a máte ještě čas, můžete si zkusit vyrobit ozdoby i ze samotvrdnoucí hmoty. Jak na to? Dozvíte se zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod