Ministromečky doladí vánoční atmosféru ke sváteční dokonalosti. Vyrobte si je

 Dílna 
22. prosince 2019 10:08 / Veronika Prášilová
  0
📷
11 fotografií v galerii
I malý stromeček může udělat velkou radost Internet
Vánoční shon vrcholí a málokdo má asi všechno připravené podle představ. Pokud byste přesto našli pár minut nebo chtěli zabavit děti, udělejte si některý z malých vánočních stromečků, které mohou dotvořit sváteční atmosféru u vás doma, nebo posloužit jako dárek pro vaše blízké.

V naší bohaté fotogalerii vám nabízíme několik příkladů stromečků v provedení „mini“, což v tomto případě znamená nejen to, že jsou malé, ale také, že si je můžete udělat v minimálním čase a za minimum peněz. Často dokonce úplně zdarma, protože materiál na výrobu řady z nich určitě máte doma.

Vánoční všehochuť aneb zužitkujte zbytky

Pod názvem "vánoční všehochuť" ve fotogalerii naleznete stromeček, jehož kostru tvoří rovné holé větvičky svázané v rozích tak, aby vytvořily trojúhelníkovou siluetu stromu. Místo větviček můžete použít také kovové ramínko. Pak s použitím jutového provázku vytvoříte větve, a to omotáním stromečku od špičky po základnu s přibližně dvoucentimetrovými odstupy.

Do tohoto výpletu můžete vkládat různé drobné dekorace jako konce větviček jehličnanů, malé šišky, korálky, hvězdy vystřižené z kartonu nebo plsti, umělý mech, slámu a podobně. Čtěte také: Nápad za pár kaček: Vlastnoručně vyrobený stromeček z větví.

Plstěný stromeček vypadá kouzelně

Na další mini stromeček budete potřebovat plstěnou látku zelené barvy, případně i malý kousek hnědé na kmen. Ten vyrobíte vystřižením několika malých koleček s otvorem pro navlečení, nebo jej může nahradit korková zátka. Větve uděláte z plstěných čtverců nebo hvězdiček v odstupňovaných velikostech.

Na provázek navlékněte korálek, zajistěte uzlíkem, navlékněte kmen a větve od největší po nejmenší. Jednotlivé hvězdičky vždy o kousek pootočte, aby se cípy nekryly. Na špičku stromečku můžete dát opět korálek. Další stromečky jsou obdobně jednoduché, v galerii naleznete dokonce i jeden sladký. U každého je stručně popsáno, co k jeho výrobě budete potřebovat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47