Přírodou inspirované trendy, které vám pomohou najít klid v následujícím roce

 Dům 
25. prosince 2019 15:02 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nábytek z ratanu a rákosu je čím dál populárnější Depositphotos
Většina z nás tráví spoustu času uvnitř budov krčením se nad počítačovou klávesnicí a při špatném osvětlení. Není divu, že se interiéroví designéři stále častěji přiklánějí k barvám a materiálům inspirovaným přírodou. Kde jinde by bylo dobré tento trend využít, než v obývacím pokoji, kde trávíte nejvíc času?

Spousta květin v rozích a na poličkách vytvoří dojem džungle a přírodní materiály jako ratan a juta odlehčí celkový vzhled. Používají se různé druhy dřeva, zemité barvy a umělé dekorace nahrazují krystaly. Pokud si chcete trochu přírody přinést domů, inspirujte se následujícími tipy. 

Ratanový a rákosový nábytek

Ratanový nábytek, bambusové vybavení a prvky s rákosím se v interiéru objevují čím dál víc. V obývacích pokojích vídáme nábytek, který vypadá jako z terasy. Tyto kousky přidávají do prostoru texturu bez toho, aby místnost vypadala přeplněně, a proto budou čím dál populárnější.

Zemité barvy

Hnědá je zpátky v čokoládových a karamelových odstínech v kombinacích s hořčicovou, tmavě zelenou a barvou červeného jílu. Jakýkoliv z těchto odstínů dodá vaší místnosti sofistikovanost. Pokud zvolíte tmavší barvy, ujistěte se, že se do místnosti dostane dostatek přirozeného světla. 

Kombinace různých druhů dřeva

Kdo říká, že nemůžete mít tmavé a světlé odstíny dřeva dohromady v jedné místnosti? Už dávno nemusí všechno ladit a kombinování různých druhů dřeva je in. Dřevěné podlahy, konferenční stolek a skříňky klidně můžete vybrat z odlišných odrůd a barev dřeva. 

Krystaly a kameny

Sbírky krystalů a kamenů nejsou nic nového. Teprve když k nim ale přidáte další přírodou inspirované prvky, místnost začne vypadat jako klidné, venkovní útočistě. Ať už věříte v sílu krystalů a kamenů, nebo ne, na pohled budou vždycky vypadat hezky. I drobnosti jako polodrahokamy osázené podtácky obývací pokoj přikrášlí. Jestli nějaké designové změny plánujete, následující měsíc je pro ně ten nejvhodnější.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008