Netradiční stolování. Servírujte na břidlici nebo na cihle

 Dům 
11. ledna 2020 10:56 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Velmi oblíbené jsou podnosy z břidlice Pixabay
Přemýšlíte, čím oslnit návštěvu, která přijde na večerní posezení? Zkuste jim občerstvení naservírovat poněkud netradičně. Využijte břidlicové desky nebo cihly.

V dnešní době jsou stále více oblíbené podnosy z břidlice. Tento přírodní kus kamene je přímo stvořený k servírování sushi, jednohubek nebo malých dezertů. K dostání jsou v různých velikostech i tvarech. Pořízení stylového kousku rozhodně něco stojí, počítejte s tím, že za jeden menší kus dáte nejméně sto korun. Nezapomeňte však na staré přísloví, které praví, že se jí převážně očima. Z toho důvodu se nebojte investovat do dražších a kvalitnějších kousků.

Správná péče

Velmi důležitá je i následná péče o servírovací desky a podnosy z přírodní břidlice. Ve většině případů jsou pokryty speciálním přípravkem, který odpuzuje oleje a kapaliny. Stačí je tak omýt teplou vodou a jemným mycím prostředkem. Pokud chcete mít břidlicové podnosy dokonalé, můžete si pořídit i speciální přípravky, například mýdlo na kámen nebo jiný čisticí prostředek. V žádném případě je však nedávejte do myčky na nádobí, jelikož hrozí jejich zničení.

Pokud chcete hostům připravit opravdu netradiční zážitek, využijte pomocníka na čtyřech kolech. Přivezte jim jídlo v autě na dálkové ovládání. Využít můžete terénní auto s korbou nebo i traktor s vlečkou, fantazii se meze rozhodně nekladou. Zkuste také vyrobit z desky nebo z prkna nájezd, po kterém se vozidlo dostane přímo na stůl. Milovníci železnic zase můžou dostat naservírované jednohubky v nákladních vozech. Dále čtěte: Jak renovovat starý stůl, jsme psali zde.

Sladkou tečku na závěr večera udělají lahodné pralinky podávané na cihle. Pro servírovacího pomocníka si můžete zajít klidně do kůlny na zahradě. Zkuste vybrat cihlu, která nebude ze všech stran obklopená maltou. Myslete na to, aby měla rovný podklad pro postavení na stůl, ale i rovnou servírovací plochu pro dezert. V případě potřeby přebytečnou maltu odstraňte pomocí sekerky nebo kladívka. Cihlu nejprve zbavte nečistot a následně na ni položte stylový ubrousek, na kterém se budou vyjímat vybrané čokoládové pralinky.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008