Kondom nemusíte používat jen během sexu. Existuje více praktických využití

 Ostatní 
19. května 2020 10:15 / Eva Vogelová
  12
📷
6 fotografií v galerii
Kondom primárně slouží jako ochrana při sexu JumpStory
Kondom primárně slouží jako ochrana při sexu. Zabraňuje nechtěnému početí a přenosu pohlavních nemocí. Kromě použití prezervativu během sexu si s ním lidé hrají, dělají si z něj třeba nafukující balonek. Málokdo však ví, že má i několik dalších skutečně praktických využití.

Kondom je přelomový vynález. Během několika staletí si prošel výraznými změnami až do dnešní podoby. První zmínky o kondomech historikové našli ještě před naším letopočtem v Egyptě. Lidé je vyráběli ze střev zvířat, ale jejich ochranná funkce byla tenkrát minimální. Nyní se s kondomem nemusíte jen chránit během pohlavního styku. Využijte ho i jinak.  

Ochrana mobilního telefonu před vodou

Nejednomu z vás se jistě stalo, že jste si nešťastnou náhodou namočili mobil. Mohl vám spadnout do bazénu, anebo jste na něj něco vylili. Pokud vám mobil spadne do vody, často už se z toho nevzpamatuje a budete si muset koupit nový.

Ušetřete svoji peněženku tím, že mobil před vodou ochráníte. Ve chvíli, kdy víte, že budete ležet u vody či máte v plánu s ní nějak manipulovat, schovejte si svůj mobil do kondomu. Nezapomeňte ho řádně zauzlovat, aby k mobilnímu telefonu nepronikla ani kapka.

Ochrana náplasti před vodou                                                                        

Před vodou můžete ochránit nejen mobilní telefon, ale i náplast. Máte na těle nějakou ránu, kterou jste si zalepili náplastí? Nemusí jít přímo o zranění, ale možná vám lékař vyřezal znaménko a ránu si nesmíte namočit.

To se však dělá těžko, když se potřebujete umýt. Odstřihněte špičku kondomu a zbytek si navlečte na končetinu v místě, kde máte poranění. Pokud ránu máte třeba na zádech, kus z kondomu odstřihněte a přelepte si s ním místo, které nesmí být namočené.

Otevření zavařenin

Otevírání zavařenin často nebývá jednoduché, protože jsou velmi dobře utěsněné. Potřebujete na to často sílu, zručnost a především trpělivost. Dolováním zavařených okurek můžete strávit několik minut. Mnozí tuto činnost raději vzdají. S kondomem vám to půjde snadněji. Natáhněte prezervativ na víčko a zatočte s ním. Uvidíte, že vám to nyní půjde mnohem lépe.

Chybějící gumičky do vlasů

Vlastníte málo gumiček do vlasů nebo vám došly? Pokud máte kondom, jste zachránění. Nemusíte je nikde shánět. Kondom jednoduše rozstříhejte na jednotlivé proužky a gumičky jsou na světě.

Jde spíše o záchranu účesu, protože gumičky z kondomu vám ve vlasech nebudou příjemné. Gumičky se vám mohou ještě hodit k zauzlování různých sáčků. Přečte si o tom, jak kromě kondomu využít v domácnosti pudr.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty