Dětský pudr má v domácnosti spoustu využití

 Ostatní 
10. května 2020 09:05 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Dětský pudr nemusíte využít pouze na pokožku  Depositphotos
Dětský pudr se používá hlavně na podrážděnou, vysušenou a svědivou pokožku. Přináší úlevu od opruzenin. Mohou ho používat děti i dospělí. Má protizánětlivé a antiseptické účinky. Byla by však škoda ho využít pouze na pokožku, protože má mnohem více využití. Přečtěte si, k čemu se vám bude hodit.

Dětský pudr je skvělý pomocník nejen v domácnosti. Většina lidí využití dětského pudru podcenila. Pokud patříte mezi ně, nyní máte možnost to změnit. Můžete se s ním zbavit zápachu bot nebo ho použít jako suchý šampon.

Zapáchající boty

Chodíte celý den v jedněch botách a line se z nich nepříjemný zápach? Patrně se raději nikde nevyzouváte, aby to nebylo cítit. Tento problém lze poměrně snadno vyřešit. Připravte si dětský pudr a nasypte ho ve větším množství do svých bot. Dokáže z nich vstřebat zápach a vlhkost. Nechte ho tam působit přes noc.

Suchý šampon

Někdy se vám může stát, že si nestihnete umýt vlasy a zůstanou mastné. Dětský pudr můžete využít jako suchý šampon, se kterým si nebudete muset namáčet vlasy. Bude to rychlovka. Jednoduše si do dlaní nasypte trochu pudru a masírujte si ho do vlasů. Můžete na to použít i ručník.

Po několika minutách dětský pudr z vlasů vyčešte. Dětský pudr však patrně nebude mít takový účinek jako samotný šampon, protože zhruba po pěti hodinách se vám vlasy zase zmastí. Budete ho muset aplikovat znovu.

Větší objem řas

Toužíte po hustých řasách, které na vás vyniknou? Některé běžné řasenky tento efekt vytvořit nedokáží, i když to slibují na obalech. Vyzkoušejte fintu, která vás nebude stát téměř nic. Nejprve na řasy naneste klasickou řasenku.

Následně si nasypte malé množství pudru na kosmetický tampon či kapesník. Jemně ho poklepejte na řasy. Nakonec si je opět přetřete běžnou řasenkou. Pokud vám objem nebude připadat dostatečný, proces můžete ještě jednou zopakovat.

Skvrny na oblečení

Skvrny na oblečení vás mohou pěkně naštvat, protože mnohdy nejdou klasicky vyprat. Vyzkoušejte na ně dětský pudr. Skvrnu navlhčete a nasypte na ni malé množství dětského pudru. Chvíli ho nechte působit. Skvrna by měla zesvětlat a zbytek už zvládne pračka. Přečtěte si, jak kromě dětského pudru využít čajové pytlíčky.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?