Voňavý vzduch podle vlastní nálady si doma vykouzlíte za pár korun

 Dům 
09. května 2020 15:15 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
S olejíčky dodáte domovu příjemné aroma Depositphotos
Příjemně provoněný byt je snem každé hospodyňky, ať už jde o kuchyň, ložnici či koupelnu. Na trhu je sice k dispozici mnoho osvěžovačů vzduchu v různých variantách i vůních, ovšem ne vždy se nám podaří najít tu, která lahodí našemu nosu.

Pokud i vy sníte o vlastní esenci, která vám provoní koupelnu dle vašeho gusta, vyzkoušejte naše triky, které jsou jednoduché a levné.

Když se vůně omrzí

V drogeriích a supermarketech není problém vybrat si vůni od květinového aroma po horskou louku, ale ne vždy je to to pravé ořechové. Navíc se stává, že se vůně po delším používání omrzí a hospodyňka začne přemýšlet, jak toto dilema vyřešit, jelikož komerční osvěžovače nestojí zrovna pár korun.

Bohatě bude stačit, když si zajdete do obchodu, ze kterého si odnesete několik vonných olejů do aromalampy, s nimiž budete ve své domácnosti kouzlit.

Přizpůsobte vůni náladě

Pokud si k olejíčku navíc ještě zakoupíte obyčejný plastový nebo i skleněný rozprašovač na rostliny, naplníte jej vodou a přidáte do něj pár kapek vybrané éterické vůně, máte domácí osvěžovač vzduchu doslova za hubičku. Vůně navíc díky tomu, že jste si zakoupili hned několik různých olejíčků, můžete libovolně měnit podle aktuální nálady.

Stejnou směs můžete také nalít do otevřené lahvičky, do níž ponoříte bambusové tyčinky. Vznikne vám tak efektní difuzér, ze kterého se bude vůně linout postupně celý den.

Trik s ruličkou i záchodovou štětkou

Skvělou službu vám olejíček udělá také v případě, že několik kapek vpravíte na vnitřní stranu ruličky toaletního papíru, který právě používáte. Samotná rulička a její okolí velmi příjemně voní, a přitom se nemusíte bát, že by se olej dostal na samotný papír.

Skvělou vychytávkou také je, když trošku zvoleného olejíčku nakapete přímo na záchodovou štětku nebo do nádobky, ve které je postavená. Při každém jejím použití budete cítit příjemnou vůni. Čtěte také: Jak provonět domácnost přírodními prostředky.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod