Pomeranian je veselý a hravý společník. Hodí se do rodin s dětmi

 Mazlíčci 
27. května 2020 12:55 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pomeranian je zábavný parťák do rodiny Depositphotos
Veselým a hravým společníkem je pomeranian. Hodí se do velkých rodin s dětmi, které si získá jediným pohledem. Pes je navíc malý, nevyžaduje žádný velký prostor ani příliš náročnou péči.

Pes nebude zabírat mnoho místa. Je neuvěřitelně skladný a ke spokojenosti mu bude stačit místo blízko pána. Snadné je i cestování, protože patří mezi malá plemena, která snadno schováte v kabelce a můžete s nimi jet, kamkoliv chcete.

Pozitivní nálada

Plemeno je veselé a hravé a ve stále pozitivní náladě. I když nebudete mít zrovna den, stačí přijít domů, kde vás ihned rozveselí váš chlupatý společník a ve vteřině rozežene veškeré chmury. Nebudete se s ním nudit, protože je rád středem pozornosti a baví své majitele. Hodí se do bytu nebo rodinného domu, celoroční pobyt venku mu nesvědčí.

I když je to malý pes, můžete s ním různě dovádět a sportovat. Proti srsti mu není dlouhá procházka a výlet a zkusit můžete i psí sporty. Na druhé straně to není žádný adrenalinový sportovec, se kterým byste museli denně naběhat spoustu kilometrů.

Pomeranian je velmi inteligentní, rád se učí a trénink mu jde jedna radost. Můžete ho naučit žít v domácnosti s jinými kamarády. Nemá problém s jinými psy ani zvířaty, nicméně je potřeba ho naučit kladným vztahům, nic samo nepřijde. Je snadno ovladatelný a výchova není problematická.

Kvalitní strava

Kvůli tomu, jak je pes malý, nemusíte se bát, že by spořádal mnoho stravy jako například velká plemena jako dobrmani, dogy a podobně. Potřebuje ale kvalitní krmení, které mu dá vše potřebné. Pozor si dejte na překrmování, ať z něj není ještě větší chlupatá kulička.

Pes má výšku asi 20 centimetrů a váží dvě až tři kila. Než si na něj zvyknete, musíte dávat pozor, ať ho nezašlápnete. Dožívá se okolo 15 let. Má docela sklony ke štěkání, takže se na to připravte. Jinak ale nechrápe ani neslintá.

Zdravotní problémy

Nemívá časté zdravotní problémy, ale ani takzvaným pomíkům se občas komplikace nevyhnou. Dejte si pozor na vykloubení čéšky, snížení funkce štítné žlázy nebo nedostatek cukru v krvi. Psovi pravidelně kontrolujte oči, uši a chrup, abyste odhalili případné problémy. Chrup je náchylný k usazování plaku a také k zánětům.

U srsti musíte dbát na pravidelné vyčesávání, čímž se udrží její kvalita. Dvakrát týdně je potřeba srst vyčesat, běžné kartáčování můžete dělat každý den. Doporučuje se česání proti směru srsti, aby se lépe odstranila odumřelá složka. Není potřeba časté koupání, pokud není pes vyloženě špinavý. Jinak si vystačíte jednou za čtvrt nebo půl roku. O dalmatinovi jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve