Druhé kolo výsadby, kterou ještě v letošním roce budete moci sklidit

 Zahrada 
24. července 2020 08:10 / Veronika Prášilová
  2
📷
4 fotografie v galerii
Skvěle vám poroste třeba salát Depositphotos
Napadlo vás někdy, že v červenci můžete nejen sklízet v zahradě plody své práce, ale také zasít semínka pro další úrodu? Ač to možná některé překvapí, i v letních měsících lze zahájit druhé kolo výsadby, kterou ještě v letošním roce budete moci sklidit a mít z ní užitek.

Pojďte se spolu s námi podívat, kterou zeleninu můžete ve druhém kole vysadit a těšit se na další pěstitelské úspěchy.

Ředkvičkám hodně vody

Skvělým druhem zeleniny, kterému se daří v podstatě kdykoli, jsou ředkvičky. Takže pokud je máte rádi, směle můžete jejich semínka vložit do země i v tomto období. Dbejte však na bohatou zálivku, aby se zelenině nejen dobře dařilo, ale také aby lépe chutnala. Pustit se můžete také do sázení vodnice.

Pro milovníky salátů

Jste-li příznivci různých druhů listových salátů, pak i vy si ještě jednou můžete v letošním roce přijít na své. Pokud nyní své oblíbené odrůdy vysejete, na podzim se budete těšit z parádních kousků. Samozřejmě nemůžete počítat s masivními hlávkami, avšak chutné a plné vitaminů budou výpěstky rozhodně a do podzimního sychravého počasí se budou hodit.

Pokud k nim do země přidáte i polníček, můžete se z něj těšit během zimy i na začátku jara. V červenci můžete zasít také na vitaminy bohatý špenát, ke kterému se skvěle bude hodit cibulka. I ta vám stihne ještě letos vyrůst, takže budete mít na zimu čerstvé zásoby. Čtěte také: Právě dozrává rybíz. Tipy, jak letošní úrodu zužitkovat a nachystat si vitaminy i na zimu.

Hrášek i fazolky na talíř i hnojení

Zkušení zahradníci, kteří sklidili ze svých záhonů česnek, využívají tato místa pro druhou výsadbu brambor. Shodují se na tom, že v půdě, v níž předtím zrál právě česnek, se jim velmi daří. Druhou šanci můžete dát také hrášku a fazolkám.

A to zvláště v případě, že bude zbytek léta teplý a bude velká šance, že sychravý podzim není za dveřmi a plody tak stihnou dozrát. Oba druhy zeleniny se budou skvěle hodit k podzimnímu hodování. A kdyby náhodou přece jen zima nastoupila dříve, můžete plodiny zarýt a dodat tak půdě pro příští sezonu živiny bohaté na dusík.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008