Kuny dokáží na půdě udělat pěknou paseku. Vyhnat je můžete těmito osvědčenými způsoby

 Dům 
14. srpna 2020 09:37 / Eva Vogelová
  1
📷
5 fotografií v galerii
Kuny vypadají roztomile, ale dokáží udělat velkou neplechu  Pixabay
Pokud se vám na půdu nastěhovaly kuny, jde o poměrně velký problém. Vypadají sice poměrně roztomile, ale v noci dokáží udělat takový randál, že se nevyspíte. Navíc jejich trus nesnesitelně páchne. Vypudit je není jednoduché, ale rozhodně ne nemožné. Můžete to vyzkoušet různými způsoby.

Kuny za sebou nechávají velký nepořádek. Rády likvidují střešní izolaci a elektrické vedení. Roztomilá zvířátka mohou nadělat velmi vysoké finanční škody. Bohužel jde o poměrně nevyzpytatelného tvora. Na každou kunu následující finty zafungovat nemusí, proto vám doporučujeme, abyste vyzkoušeli kombinaci několika tipů.

Rozsviťte na půdě světlo

Kuny nejsou příznivci světla. Můžete je vyplašit pomocí světelných čidel, které nainstalujete na půdu. Když se k nim kuny přiblíží, rozsvítí se, leknou se a utečou. Pokud se jim to stane několikrát, nebudou se na vaší půdě cítit komfortně. Další možností je, že necháte na půdě celou noc rozsvíceno. Tento trik sám nejspíš nezabere, ale můžete ho použít v kombinaci s dalšími, které je donutí nadobro utéct.

Rozmístěte po půdě chomáče vlasů a chlupů

Kuny jsou poměrně plaché. Nechtějí být na místech, kde cítí jiné bytosti. Nevoní jim lidské vlasy a chlupy. Odeženete je i pomocí pachů ostatních zvířat. Vyčešte kočku či psa a jejich chlupy rozmístěte po půdě. Podobně to funguje i s močí. Nechte vaše mazlíčky, aby se na půdě vymočili. Následkem toho kuny změní své teritorium a vaší půdě dají pokoj. Když nemáte mazlíčky, sežeňte si lidské vlasy. Pokud se nechcete nechat ostříhat, zajděte si pro cizí chomáče vlasů do kadeřnictví.

Sežeňte si chlorové vápno

Kuny jsou poměrně čistotná zvířátka. Čistí se olizováním podobně jako kočky. Sežeňte si chlorové vápno a rovnoměrně ho rozsypejte na půdě. Kunám se zachytí na tlapkách. Když si je budou olizovat, bude jim vápno velmi vadit. Pokud budou od vápna nonstop, začne je to štvát a přesídlí se jinam. A vy budete mít konečně klid.

Zablokujte kunám na půdu přístup

Kuny se vám nepochybně jednou vyhnat podaří, ale mohou vám tam nalézt další. Z toho důvodu je důležité zabezpečit půdu tak, aby se na ni nemohly dostat. Bohužel jsou schopné se protáhnout i malými škvírami. Musíte půdu důkladně prohledat a ucpat všechny otvory. Použijte beton, plechy či kokové síťky. Dále čtěte: Trápí vás rybenky v koupelně? Efektivně se jich zbavte.  

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47