Jak mít doma čisto a moc při tom neutratit

 Dům 
03. září 2017 12:08 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Ušetřit se dá i při uklízení. Poradíme, jak na to.  internet
Občas se může stát, že při plánování rozpočtu domácnosti zapomeneme započítat úklid. Všechno náčiní a veškeré čistící prostředky, které při uklízení používáme, stojí ale docela dost peněz. Zde je pár tipů, jak udržet byt v čistotě s minimálním rozpočtem.

Vyvarujte se zvyku popadnout první čistící prostředek, na který narazíte. Jestli plánujete nákup potravin podle toho, kde jsou ceny zrovna výhodné, naučte se to samé dělat i s prostředky na čištění.

Když nakupujeme náčiní k úklidu, jako je třeba mop, smetáček, kartáč a podobně, může nás to svádět ke koupi toho nejlevnějšího. Připlatit si ale trochu peněz navíc se nám může v tomto případě z dlouhodobého hlediska vyplatit. O něco dražší náčiní bude také o něco kvalitnější a nepůjde tak lehce zničit, tím pádem ušetříme, protože jej nebudeme muset pořád obměňovat.

Naučte se také na věcech, které používáte při uklízení, provádět drobné opravy, abyste se nezbavovali něčeho, co může ještě dobře posloužit. Také je pravidelně a systematicky čistěte. Tím, že je budeme pravidelně čistit docílíme toho, že nám i déle vydrží.

Nepoužívejte zbytečně moc čistícího prostředku. Efektivnější než velké množství čistidel je nechat prostředek chvíli působit a vsáknout se. Zvažte také aplikovat čistidlo na hadr spíš než na místo, které se chystáte vyčistit.

Recyklujte staré oblečení jako hadry na čištění. Zkuste si také čistící prostředky vyrobit. Na internetu najdete spoustu návodů.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47