Jaro a pampelišky můžete proměnit do lahodného vína

Pampeliškové víno
 Ostatní 
21. dubna 2016 16:09 / Internet
  0   0
Pampelišky jsou symbolem jara! Nedělají jen okrasu, ale jsou i zdraví prospěšné! Pomáhají při zánětech močových cest a při ledvinových kamenech.

Pampeliška je rovněž bohatá na minerály a vitamíny, především A, B, C a D. Působí příznivě na trávení a hubnutí. Neměli by ji ale konzumovat lidé, kteří trpí žlučníkovými kameny nebo žaludečními problémy.

Jednou z variant, jak se dají pampelišky konzumovat je pampeliškové víno.

Suroviny

1 litr pampeliškových květů

1,5 kg cukru

2 citrony

2 pomeranče

4 dkg droždí

Postup přípravy receptu

Pampeliškové květy spaříme ve 2 1/2 l vroucí vody a necháme vylouhovat 24 hod.

Potom přecedíme a výluh nalijeme do 5l demižonu nebo láhve.

Svaříme 2 l vody a 1 ½ kg cukru-vychladíme a nalijeme na pampeliškový výluh.

Potom 2 citrony a 2 pomeranče oloupeme a nakrájíme přidáme do výluhu a vložíme droždí.

Láhev nebo demižon přetáhneme celofánem a jehlou uděláme do celofánu vpichy.

Na okně necháme asi 6 týdnů-až pomeranče a citrony klesnou ke dnu. Poté hadičkou stáčíme do láhví.

Necháme v chladu odležet minimálně 3 měsíce. Ale nejlepší je 2 roky. Po této době je víno jemně perlivé.
◼ redakce hobby / inStory.cz
Kam dál?
Zahřejí vás víc kožené nebo pletené rukavice?
Upečte si zdravé brownies
Jak otevřít láhev vína, když nemáte vývrtku?
Komentáře
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Cestování pro nastávající maminky: Jak vyrazit do zahraničí bez rizika?

Věda & Vesmír

Neuvěřitelné rekordy. Co je pro člověka nebezpečný extrém, není ve zvířecí říši nic neobvyklého

Bydlení

Kožené sedačky jsou stále opředeny mnoha mýty. Přitom mají mnoho předností