Vodka. Multifunkční pomocník, který vás zbaví plísní i cigaretového zápachu

 Ostatní 
09. února 2021 09:05 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Vodka se vyrábí z obilného či bramborového kvasu Depositphotos
Vodka nemusí sloužit jen k pití, zastane spoustu praktických úkonů. Pokud vám leží už dlouho v koutě a nejde o váš oblíbený alkohol, můžete ji využít jinými způsoby. Obsahuje většinou čtyřicet procent alkoholu, takže se hodí zejména k dezinfekci, ale má i další využití.

Vodka se vyrábí z obilného či bramborového kvasu, ale základní surovinou může být i cukrová řepa, rýže nebo vinná réva. V každém případě jde o skvělého pomocníka v domácnosti, který se dokáže vypořádat hned s několika nepříjemnostmi.

Plísně

Plíseň se nejčastěji objevuje v koupelně, kde se tvoří nejvíce vlhka. Může se však vytvořit třeba i v obývacím pokoji, pokud tam věšíte prádlo a dostatečně nevětráte. Plísní se můžete zbavit pomocí vodky. Vodka je odstraní i ve spárách mezi kachličkami.

Smíchejte vodku s trochou vody a nalijte do rozprašovače. Následně ji nastříkejte na všechna místa, kde se plísně vyskytují. Nechte ji působit zhruba dvacet minut a následně místa dočistěte pomocí starého zubního kartáčku či houbičky.

Bolest zubů

Bolest zubů dokáže někdy pořádně potrápit. Předtím, než se dostanete k zubaři, si můžete ulevit od bolesti pomocí vodky. Jemně si ji vetřete na bolavé místo. Hodí se i jako příležitostná ústní voda, která eliminuje bakterie v ústech a může vás zbavit i nepříjemného zápachu z úst.

Vhoďte do půl litru vodky zhruba pět hřebíčků. Pravidelně láhev protřepávejte a občas si s vodkou vyplachujte ústa. Neměli byste to dělat neustále, protože z dlouhodobého hlediska by vám alkohol mohl rozdráždit dásně.  

Zápach z cigaret

Pokud je vám zápach z cigaret nepříjemný a drží se vám v domácnosti, odstranit ho můžete pomocí vodky. Smíchejte ji s vodou v poměru jedna ku jedné a nalijte do rozprašovače. Postříkejte s ní různá místa v bytě. V případě, že vám zapáchá i oblečení, nastříkejte ho i na něj. Za chvíli ucítíte, že se zápach vytrácí. Pokud nezmizí úplně, proces za několik hodin opakujte.

Šmouhy na skle

Šmouh na zrcadlech či oknech se můžete zbavit snadno. Stačí navlhčit hadřík vodkou a přetřít všechna skla. Zbaví je i bakterií a budou se hezky lesknout. Dále čtěte: Nevylévejte zvětralou kolu. V domácnosti zničí usazeniny i rez a vaše toaletu bude jako ze žurnálu.  

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod