První pomoc mokrému stropu či stěně po vytopení sousedy

 Ostatní 
06. února 2021 08:58 / Veronika Prášilová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Při včasném zachycení úniku není renovace tak složitá Depositphotos
Prasklá hadice od pračky bývá pohromou, ať už se to stane u vás či sousedů. Pokud máte štěstí a odhalíte nehodu s únikem vody včas, nebývají následky tak velké jako například v případě déle unikající vody od prasklého potrubí ve zdi. Dobrou zprávou je, že se tyto nehody dají elegantně řešit a ze vzniklé škody můžete při troše šikovnosti udělat přednost vaší domácnosti.

Nehoda s vodou se může stát třeba i při hře dětí nebo v netěsnícím sprchovém koutě. Pojďte se s námi podívat na tipy, jak můžete s menšími skvrnami od vody naložit.

Chce to čas

V každém případě je vždy lepší nechat skvrnu vyschnout. Poté ji můžete postříkat libovolným sprejem na plísně. Jejich složení je ve své podstatě bělicí a výsledek by mohl být po aplikaci a opětovném vyschnutí lepší.

Vytvořte zajímavý obraz

Pokud se skvrna drží dál, nezbude, než ji přemalovat. Možná bude potřeba místo skvrny nejprve zahladit špachtlí. Potíž bude jen v tom, že nové přemalování bude mít pravděpodobně světlejší odstín. Nabízí se ještě jedna varianta. Namíchat si úplně jiný odstín a ze skvrny vytvořit nějaký tvar, který bude jen o něco větší, než skvrna sama, například oblíbené zvíře, znamení zvěrokruhu, abstraktní obrazec, hvězdnou oblohu.

Stejnou službu vám udělají nálepky na stěnu, které můžete aplikovat také na strop a zakrýt případné barevné odlišnosti. Prodejci je nabízejí v současné době v ruzných tvarech, velikostech i dekorech, které vaši domácnost oživí. Pokoj také můžete vylepšit polystyrenovými deskami, které se dají snadno přilepit na strop i stěny. Čtěte také: Elegantní a rychlá renovace stropu s nalepovacími deskami.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008