Multifunkční sendvičovač v akci. Díky němu připravíte své rodině za pár minut doslova hody

 Ostatní 
25. února 2021 15:06 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vaše rychlá kuchyně získá nový rozměr Depositphotos
Jsou rychle připravené, chutné a zasytí. Řeč je o sendvičích, které se těší stálé popularitě. Pokud si i vy chcete doma připravovat chutnou a křupavou snídani nebo rychlou svačinu, zkuste se poohlédnout po kvalitním sendvičovači, s jehož pomocí můžete sobě a své rodině připravit doslova lukulské hody.

Na co byste při výběru nového domácího pomocníka neměli zapomenout, se dozvíte v našem článku.

Doba šla kupředu

Zatímco dříve byla nabídka přístrojů poměrně jednotvárná a výrobci nabízeli vesměs modely, které sice něco jako sendvič připravily, ovšem poté jste strávili dlouhé chvíle jejich čištěním, dnes jsou možnosti zcela jiné. Sendvičovače vám umožní připravit si lahodnou snídani či svačinu během několika minut a nemusí to být právě jen zapečené tousty. V některých přístrojích si totiž můžete připravit také například vajíčka nebo vafle. Někteří výrobci zašli ještě dál a v jejich modelech s vyměnitelnými plotýnkami můžete dokonce ugrilovat maso a zeleninu.

Nepodceňte rozměry

Dnešní trh nabízí mnohé varianty sendvičovačů, v nichž je možné připravit jídlo pro více osob najednou a v různých tvarech. Nejčastěji jsou na trhu sendvičovače, které umí připravit dva až čtyři sendviče naráz. Obvykle bývá ještě každý čtverec rozdělený napůl. Buďte však připraveni na to, že pokud si pořídíte malý sendvičovač jen se dvěma plotýnkami, neznamená to, že v něm budete moci připravit dva sendviče naráz. U menších spotřebičů se totiž stává, že jsou rozměry grilovací plochy oproti toustovým chlebům poddimenzované.

Pro větší šťavnatost

Jak již bylo uvedeno, výrobci také umožňují přípravu sendvičů různých tvarů. Tím klasickým je čtvercový nebo mušlový, u nichž máte zaručeno, že bude sendvič rovnoměrně propečený. Takzvané trojhránkové plotýnky sice mají výhodu, že během přípravy rozdělí toustový chléb na poloviny, avšak je potřeba počítat s tím, že budete mít více tvrdých okrajů a méně šťavnaté náplně. V neposlední řadě se podívejte na délku přívodní šňůry, abyste doma nebyli nepříjemně překvapeni. Čtěte také: Vybíráme mikrovlnku. Multifunkční zvládnou nevídané věci

Užitečné vychytávky

Pokud budete do své domácnosti pořizovat nový sendvičovač, zkuste se zaměřit také na doplňkové funkce, které dnešní přístroje nabízejí. Mezi ně patří:

  • Vypínací tlačítko - levnější modely se vypínají pouze vytažením ze zásuvky. Pokud nechcete tento krok opakovat při každém použití, zaměřte se v obchodě na modely, které mají klasické tlačítko on/off.
  • Indikátor nahřátí - velkým pomocníkem při přípravě je také světelná dioda signalizující připravenost přístroje k použití.
  • Regulace teploty - osvědčí se vám i regulátor teploty, díky němuž si můžete nastavit, jak propečený sendvič chcete. Tato funkce také zajistí, že jakmile sendvičovač dosáhne požadovaného stupně, automaticky se vypne.
  • Vyměnitelné plotýnky - tuto funkci ocení zejména hospodyňky, které budou přístroj po každém použití umývat. Je praktické mít možnost pečicí plochy vyjmout. Pokud máte děti, můžete jim díky vyměnitelným plotýnkám pokaždé připravovat sendviče v jiném tvaru.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47