Nadýchané, voňavé a krásně hebké ručníky můžete mít díky několika dobrým radám

 Dům 
20. února 2021 16:12 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Naučte se o ručníky dobře pečovat, odmění se vám svojí hebkostí  Depositphotos
Vzpomínáte si na ten blažený pocit, kdy jste se po koupeli zabalili do hebkého a voňavého ručníku? Pochopitelně byste ho rádi zažívali neustále. Potíž je v tom, že většina ručníků a osušek svoji hebkost velmi rychle ztrácí. Existuje však několik fíglů, díky kterým vám vydrží dlouho jako nové.

Opotřebovaným ručníkům už jejich měkkost nevrátíte, ale až si příště budete vybírat nové, dejte si velký pozor na materiál. U kvalitních ručníků je větší pravděpodobnost, že nadýchané opravdu déle vydrží. Pokud se chcete utírat velmi jemným ručníkem, měl by být vyrobený z vysoce savého materiálu.

Tento požadavek většinou splňují osušky z bambusových vláken, které dokáží absorbovat mnohem více vody než třeba bavlna. Myslete však na to, že pouhé pořízení ručníků z kvalitních materiálů nestačí. Musíte se naučit o ně správně pečovat, jinak vám měkké a hebké na dotek příliš dlouho nevydrží.

Nechte v bubnu pračky dostatek prostoru

Ručníky a osušky ztrácejí svoji nadýchanost zejména kvůli nesprávnému praní. Nejprve je rozdělte podle barev. Vyhnete se tím nechtěné změně odstínu. Ideálně do pračky nedávejte jiné oblečení, ale vyperte ručníky samostatně. Nemělo by vás to však svádět k tomu, že buben zaplníte celý. Nechte tam raději kus volného prostoru, aby se ručníky navzájem nestlačovaly.

Vynechte sypký prací prášek a nahraďte ho malým množstvím gelu

Do zásobníku pračky nedávejte sypký prací prášek, ale spíše gel, který k osuškám bude trochu šetrnější. S jeho množstvím to zbytečně nepřehánějte. Poškodíte tím látku, která rychle ztratí svoji savost. V tomto případě platí, že méně je někdy více. Vystačíte si pouze s polovinou běžně přidávaného množství pracího prostředku. Aviváž při praní osušek vůbec nepoužívejte. Vlákna by se k sobě slepila a s hebkostí byste se rovnou mohli rozloučit.

Nevěšte ručníky na sušák a nežehlete je

Pokud máte sušičku, nemělo by vás vůbec napadnout věšet ručníky na sušák. Správný program vlákna načechrá. V případě, že sušičku nevlastníte, alespoň nevěšte ručníky v blízkosti topení. Neměli byste je ani žehlit, protože vysoká teplota způsobí, že se vlákna polámou a semknou k sobě. Dále čtěte: V gumovém těsnění a zásobníku pračky se snadno množí bakterie a plísně. Zjistěte, jak se jich jednoduše zbavit.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod