Čas na letní pochoutky. Připravte psovi zdravou zmrzlinu

 Mazlíčci 
10. června 2021 15:27 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Klasická lidská zmrzlina může psovi ublížit Pixabay
Horko je nejenom vám, ale také pejskům. I ti proto určitě uvítají čas od času nějaký chladnější pamlsek. Co jim připravit, aby jim to neublížilo?

Možná, že i vy máte ve zvyku dávat vašemu psovi lízat klasickou zmzrlinu. Ale místo toho, aby jim ulevila od veder, může vašemu parťákovi ještě naopak přitížit. Ne každý nanuk má opravdu takové složení, které vyhovuje i citlivému psímu žaludku. To ale neznamená, že by se chlupáči takového pochoutky museli vzdávat. Stačí jim připravit domácí, z ingrediencí, které mu rozhodně neublíží. Navíc taková psí zmrzlina vašeho chlupáče dokáže i skvěle zabavit.

Proč ne klasiku 

Soustřeďte se někdy na složení klasické zmrzliny. Kromě velkého množství cukru v ní najdete i značné množství mléčných látek a o konzervantech ani nemluvě. Prostě nic vhodného pro pejsky. Proto je určitě vhodnější mu takovou zmrzlinu vyrobit. A stačí vám k tomu jenom pár surovin.

Potřebujete

  • 1 zralý banán či jiný druh ovoce (jahody, maliny, borůvky, jablko)
  • 100 gramů kvalitního jogurtu (ten je pro psa dobře stravitelný a prospěšný)
  • 1 čajová lžička hladkého burákového másla 

Postup

Jednodušší už to být nemůže. Všechny suroviny dejte do mixéru a vytvořte z nich hladkou hmotu, kterou dáte do formiček na nanuk nebo ledové kostky. Nechejte přes noc zamrazit a poté můžete vašemu chlupáči servírovat. Kromě banánu můžete ovocnou zmrzlinu obměnit i o jiné druhy ovoce. Ale pozor, ne všechny jsou vhodné i pro psa, například broskve, hrozny, stejně tak i ořechy. Jaké další potraviny mohou psovi ublížit jsme psali zde.

Masová pochoutka

Jestli je váš pes typický masožravec a ovoce mu nic neříká, připravte mu další variantu nanuku, a to masovou. Stačí totiž připravit vývar, který nebude obsahovat žádné koření a ani sůl, pouze čisté maso, kosti, případně kousek mrkve. Nechejte ho zmrznout ve formě na led a podávejte. Stejně tak můžete hodit pár kostek psovi do misky s vodou. Uvidíte, jaká je to zábava.  

Dětské příkrmy

Říkáte si, co mají společného dětské příkrmy se stravou psa? Poměrně hodně. I jídlo pro nejmenší děti se připravuje z nejkvalitnějších surovin, bez soli, koření a konzervantů. Proto i masovou kapsičku můžete použít jako alternativu pro přípravu psích zmrzlin. Obsah můžete rovnou vytlačit do formiček na led, nechat zmrznout a poté hned podávat.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod