Tenhle recept si zamilujete! Rychlý a nadýchaný perník, který zvládne každý!

Tenhle perník má ten nejjednodušší postup!
 Ostatní 
15. října 2016 13:02 / Internet
  19   3
Milujete sladký perník a mohli byste ho snídat každý den? Pak jsme se vám dnes trefili do chuti. Zkuste tento čokoládový perník s polevou, který si zamilujete.
Ať už pečete sebesložitější věc, doma největší úspěch sklízejí ty nejjednodušší buchty. Tento perník, který je hotový se vším všudy za 40 minut chutná snad úplně všem.

Ingredience:
350 g polohrubá mouka
250 g krupicového cukru
1 kefír
1 prášek do perníku
4 polévkové lžíce kvalitního hořkého kakaa
1 dcl oleje
čokoládová nebo citrónová poleva
čokoláda, ořechy

Postup:
Tenhle perník má ten nejlepší postup! Prostě smícháte všechny suroviny dohromady. Na postupu nijak extra nezáleží. Pokud byste ale přece jen nějaký postup chtěli, tak postupujte takto:

Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Smíchejte mouku, cukr, kakao, prášek do perníku, přidejte kefír a olej a vše dobře promíchejte. V libovolné části přidejte nasekané ořechy nebo čokoládu, případně obojí. Míchejte tak dlouho, dokud v těstě nebudou hrudky.

Nalijte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech nebo na plech do kterého vložíte pečící papír. Pečte 20 minut a potom zeslabte na 150 stupňů a pečte dalších 10 minut. Perník je hotový, jakmile začne odbíhat od pekáče. Zkuste píchnout doprostřed špejlí a pokud se těsto na špejli nelepí, máte hotovo!

Čokoládovou nebo citrónovou polevu buď koupíte nebo uděláte domácí. Gumovou stěrkou natřete polevu na ještě teplý perník a pokud zvolíte čokoládovou polevu můžete posypat dle chuti ořechy nebo strouhaným kokosem.

TIP na čokoládovou polevu:
70 gramů hořké čokolády
Trocha mléka nebo smetany

Čokoládu a smetanu rozpustíte dohromady v hrnci, mléko přiléváte podle potřeby - podle toho, jak chcete polevu hustou.

TIP na citrónovou polevu:
1 lžíce horké vody
100 g cukru moučka
1 lžíce citronové šťávy

Vodu s citronovou šťávu nalijeme do misky a postupně přisypáváme a zašleháváme cukr. Před přimícháním cukr prosejeme. Šleháme metličkou, až poleva získá hladkou hustší konzistenci.

Citronovou polevu můžeme mazat na vychladlý moučník a necháme ztuhnout. Podle potřeby můžeme přidat cukr nebo citron, záleží samozřejmě na konzistenci polevy.

Kdo si hlídáte kalorie, můžete ubrat až 80 g cukru, nebo část nahradit nastrouhanými jablky a až 30 ml oleje.
Ema Maxová | inStory.cz
Komentáře
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

I v zimě můžete navštívit perlu Montreuxské Riviery, hrad Chillon na břehu Ženevského jezera

Věda & Vesmír

Tuleni pomáhají vědcům. Odhalují, kolik tepla vstřebají oceány

Bydlení

Jak mít co nejkrásnější vánoční stromeček? Dodržte správný postup zdobení

Zavřít reklamu