Tři úžasné recepty na domácí zmrzku! Skvělá chuť za pár minut!

Domácí nutlleová zmrzlina není těžká na přípravu
📷
Další 1 fotografie v galerii
 Ostatní 
17. listopadu 2016 17:24 / Shutterstock
  1   0
Všechny děti milují zmrzlinu. Všechny děti milují Nutellu. A vy budete umět připravit zmrzlinu s příchutí Nutelly! Máme pro vás dokonce tři recepty!

Krémová, neodolatelná, nutellová... To je zmrzlina, která vás dostane. Všechny tři nutellové zmrzliny jsou neskutečně dobré, krémové, s jemnou ořechově-čokoládovou chutí.

1) Nutellová zmrzlina - první varianta

Ingredience

  • 400 g zakysané smetany
  • 400 g Nutelly
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 l smetany ke šlehání

Postup přípravy

Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky. Přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Nutellu vyšleháme mixérem spolu s cukrem a po částech přidáme smetanovou hmotu. Důkladně spojíme, navrstvíme do formy a odložíme do mrazničky. Necháme zmrznout a je hotovo!

2) Nutellová zmrzlina - druhá varianta

Ingredience

  • 300 g Nutelly
  • 310 g neslazeného kondenzovaného mléka
  • 125 g smetany ke šlehání
  • 60 g lískových ořechů

Postup přípravy

Lískové ořechy nasekáme na menší kousky a nasucho je lehce opražíme na pánvičce. Necháme je úplně vychladnout. Trochu ořechů si odložíme na ozdobu. 
Nutellu dobře rozmícháme společně s kondenzovaným mlékem a smetanou a necháme je minimálně dvě hodiny vychladit v ledničce, můžeme i do následujícího dne. 
Připravenou směs přelijeme do zmrzlinovače a dále postupujeme podle návodu k němu. Minutu před koncem míchání zmrzliny k ní přisypeme opražené vychladlé ořechy. Umíchanou zmrzlinu přendáme do uzavíratelné nádoby, uhladíme ji a posypeme odloženými ořechy. Zmrzlina je krémovitá a před podáváním ji není třeba předem vytahovat z mrazničky.

3) Nuttelová zmrzlina - třetí varianta

Tento recept je úplě nejjednodušší a přípravu zvládne i vaše dítě. 

Ingredience

  • mléko
  • Nutella

Postup přípravy

Do misky si připravte Nutellu a zalijte ji mlékem. Pak už směs jen pořádně rozmíchejte, aby nebyly hrudky, nalijte do nějaké nádoby nebo formiček na nanuky a dejte do mrazáku. Za cca 2 hodiny (záleží na tom, jak hustou směs si připravíte uděláte) si můžete pochutnat na lahodné nutellové zmrzlině.

Ema Maxová | inStory.cz
Komentáře
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Cestování

Víkend v ruské metropoli je skutečným zážitkem. Moskva vás pohltí a jen tak nepustí

Věda & Vesmír

Přírodní nepřátelé našeho zdraví. Ale existují vůbec?

Bydlení

Propadněte i vy kouzlu neodymových magnetů