Tři úžasné recepty na domácí zmrzku! Skvělá chuť za pár minut!

 Ostatní 
17. listopadu 2016 17:24 / Ema Maxová
  0
📷
2 fotografie v galerii
Domácí nutlleová zmrzlina není těžká na přípravu Shutterstock
Všechny děti milují zmrzlinu. Všechny děti milují Nutellu. A vy budete umět připravit zmrzlinu s příchutí Nutelly! Máme pro vás dokonce tři recepty!

Krémová, neodolatelná, nutellová... To je zmrzlina, která vás dostane. Všechny tři nutellové zmrzliny jsou neskutečně dobré, krémové, s jemnou ořechově-čokoládovou chutí.

1) Nutellová zmrzlina - první varianta

Ingredience

  • 400 g zakysané smetany
  • 400 g Nutelly
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 l smetany ke šlehání

Postup přípravy

Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky. Přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Nutellu vyšleháme mixérem spolu s cukrem a po částech přidáme smetanovou hmotu. Důkladně spojíme, navrstvíme do formy a odložíme do mrazničky. Necháme zmrznout a je hotovo!

2) Nutellová zmrzlina - druhá varianta

Ingredience

  • 300 g Nutelly
  • 310 g neslazeného kondenzovaného mléka
  • 125 g smetany ke šlehání
  • 60 g lískových ořechů

Postup přípravy

Lískové ořechy nasekáme na menší kousky a nasucho je lehce opražíme na pánvičce. Necháme je úplně vychladnout. Trochu ořechů si odložíme na ozdobu. 
Nutellu dobře rozmícháme společně s kondenzovaným mlékem a smetanou a necháme je minimálně dvě hodiny vychladit v ledničce, můžeme i do následujícího dne. 
Připravenou směs přelijeme do zmrzlinovače a dále postupujeme podle návodu k němu. Minutu před koncem míchání zmrzliny k ní přisypeme opražené vychladlé ořechy. Umíchanou zmrzlinu přendáme do uzavíratelné nádoby, uhladíme ji a posypeme odloženými ořechy. Zmrzlina je krémovitá a před podáváním ji není třeba předem vytahovat z mrazničky.

3) Nuttelová zmrzlina - třetí varianta

Tento recept je úplě nejjednodušší a přípravu zvládne i vaše dítě. 

Ingredience

  • mléko
  • Nutella

Postup přípravy

Do misky si připravte Nutellu a zalijte ji mlékem. Pak už směs jen pořádně rozmíchejte, aby nebyly hrudky, nalijte do nějaké nádoby nebo formiček na nanuky a dejte do mrazáku. Za cca 2 hodiny (záleží na tom, jak hustou směs si připravíte uděláte) si můžete pochutnat na lahodné nutellové zmrzlině.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Felix Slováček je až neuvěřitelně vitální: S partou přátel navštívil lyžařské středisko v Cavalese....

Styl

Trendem letošního roku je japonský střih Hime cut. Tento jemný, elegantní a zároveň extravagantní účes...

Tech

Archeologický objev pod hradem Loket: Pozůstatky z 11. století odhalují dávnou historii