Jak vhodně skladovat koření
Vhodné skladování koření napomůže tomu, aby vaše jídlo mělo tu správnou chuť a požadované aroma. Většina lidí skladuje koření v kuchyňských skříňkách nebo ve spíži. Když vytáhneme koření při vaření, občas se nám stane, že je hned neuzavřeme a neuklidíme, čímž rychle ztrácí svoji typickou vůni.
Jednou z nejzákladnějších věcí, kterou lze docílit co nejvýraznější chuti koření, je kupovat je vcelku a ne pomleté. Chuť mletého koření se začíná zhoršovat po třech měsících, obzvláště pokud jej špatně skladujeme. Na druhou stranu celé kusy koření mohou vydržet i roky. Pokud kupujeme koření v balení přímo s mlýnkem, můžeme si ho čerstvě namlít až ve chvíli, kdy jej potřebujeme přidat do jídla.
Je důležité dbát na to, abychom koření skladovali na suchém a tmavém místě. Jeho největší nepřátelé jsou světlo, vzduch, vlhkost a teplo. Z toho důvodu bychom koření neměli uchovávat v průhledných nádobách. Před světlem nejlépe chrání plechovky. Také není dobré umisťovat koření nad myčkou nebo troubou, kde by přišlo do kontaktu s teplem, které by ovlivnilo jeho chuť.
Přestože je nejlepší koření skladovat v suchu, větší zásoby můžeme mít i v mrazáku. Koření vcelku vydrží v mrazničce až tři roky a mleté až šest měsíců.