Jak vhodně skladovat koření

 Dům 
12. února 2017 12:32 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Uchovávat koření v průhledných nádobách není vhodné Internet
Bez koření se žádná správná hospodyňka neobejde. Jak je co nejlépe skladovat, aby neztrácelo svoji chuť? Zde je pár tipů!

Vhodné skladování koření napomůže tomu, aby vaše jídlo mělo tu správnou chuť a požadované aroma. Většina lidí skladuje koření v kuchyňských skříňkách nebo ve spíži. Když vytáhneme koření při vaření, občas se nám stane, že je hned neuzavřeme a neuklidíme, čímž rychle ztrácí svoji typickou vůni.

Jednou z nejzákladnějších věcí, kterou lze docílit co nejvýraznější chuti koření, je kupovat je vcelku a ne pomleté. Chuť mletého koření se začíná zhoršovat po třech měsících, obzvláště pokud jej špatně skladujeme. Na druhou stranu celé kusy koření mohou vydržet i roky. Pokud kupujeme koření v balení přímo s mlýnkem, můžeme si ho čerstvě namlít až ve chvíli, kdy jej potřebujeme přidat do jídla.

Je důležité dbát na to, abychom koření skladovali na suchém a tmavém místě. Jeho největší nepřátelé jsou světlo, vzduch, vlhkost a teplo. Z toho důvodu bychom koření neměli uchovávat v průhledných nádobách. Před světlem nejlépe chrání plechovky. Také není dobré umisťovat koření nad myčkou nebo troubou, kde by přišlo do kontaktu s teplem, které by ovlivnilo jeho chuť.

Přestože je nejlepší koření skladovat v suchu, větší zásoby můžeme mít i v mrazáku. Koření vcelku vydrží v mrazničce až tři roky a mleté až šest měsíců.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Známý šéfkuchař Ondřej Molina a slavný barman Tomáš Melzer umí připravit neskutečné dobroty i z toho,...

Styl

Zimní bundy od JD Sports - připravte se na Black Friday

Tech

Sporťák s kočičíma ušima byl posledním dílkem skládačky