Kolíčky na prádlo se mohou stát nápaditou dekorací do bytu. Hodí se do každého interiéru

 Dílna 
11. února 2019 09:10 / Marie Popelková
  0
📷
8 fotografií v galerii
Dřevěné kolíčky na prádlo mohou mít široké využití Pinterest/Shutterstock
O dřevěné kolíčky kdysi nebyla nouze v žádné domácnosti. Později jim sice začaly konkurovat barevné plastové, ale i tak jsou ty klasické ze dřeva stále k mání. Pokud už je nepoužíváte na věšení prádla, vytvořte z nich krásné bytové dekorace.

Dekorace z kolíčků mají mnoho výhod. Vzhledem k tomu, že jde o dřevěný materiál, jsou pak výsledné dekorace velmi univerzální a hodí se do moderního interiéru stejně dobře jako do domácnosti zařízené ve skandinávském, rustikálním či vintage stylu. A pokud zatoužíte po pestrobarevné dekoraci, není to žádný problém. Dřevěné kolíčky totiž můžete snadno natřít barvou podle svého vkusu.

Dřevěný květináč

Možná si s příchodem jara budete chtít ozdobit okna nějakými rostlinami. Nemusíte kupovat drahé květináče, vystačíte si s jednou konzervou a několika kolíčky na prádlo. Konzervu zbavte papírového obalu a důkladně ji umyjte a osušte. Pak si vemte kolíčky a zbavte je středových pružinek. Jednotlivé dílky potom nalepte vhodným lepidlem na plechovku a parádní květináč je na světě. Pokud to rostlina vyžaduje, provrtejte do dna plechovky dírku na odtok přebytečné vody.

Podložka pod hrnec

Pokud jste zvyklí dávat na stůl hrnec s horkou polévkou nebo třeba konvici s vřelým čajem, přijde vám vhod dřevěná podložka vyrobená z kolíčků. Opět si kolíčky rozeberte a dřívka k sobě slepte podle návodu, který najdete ve fotogalerii pod článkem. Ze slepených kolíčků pak poskládejte kruh a jednotlivé dílky k sobě přilepte lepidlem.

Držák na ubrousky

Na podobném principu jako u podložky pod hrnec budete postupovat také tehdy, když si z kolíčků budete chtít vyrobit držák na ubrousky. I v tomto případě totiž budete pracovat s kolíčky, jejichž dřívka slepíte nejprve k sobě. Tentokrát ale z upravených kolíčků nevytvoříte kruh, ale jen vějíř. Ten pak přilepte na základnu vytvořenou z jednotlivých částí kolíčků.

Dekorace bez lepidla

Pokud si chcete vytvořit kolíčkovou dekoraci, u které není potřeba použít lepidlo, není to nic složitého. Stačí si vzít nižší kulatou konzervu, třeba nějakou od tuňáka či sardinek, a kolem dokola nacvakejte kolíčky. Výrobek lze použít jako květináč třeba na pažitku nebo jako svícen. Ve fotogalerii pod článkem se můžete přesvědčit, že pokud na kolíčky nalepíte třeba tenké proužky pěkné látky a celkově si pohrajete s dodekorováním, může váš nový svícen vypadat i velmi luxusně.

Věšák na šátky, ručníky i utěrky

Na tento výrobek budete potřebovat pár kolíčků, hezký kousek dřeva nebo desky a lepidlo. Na dřevo jednoduše kolíčky nalepte a věšák pak jen pověste na místo, kde jej budete využívat. Do kolíčků můžete upevnit třeba šátky, ale i třeba ručníky nebo kuchyňské utěrky, záleží to jen na vás.

Věnec na dveře

Z kolíčků si také můžete vytvořit nápaditý věnec na dveře. Způsobů, jak takový věnec vyrobit, existuje hned několik. Pokud chcete, aby vypadal plasticky, použijte jako základnu kolo vytvořené několika dráty. Na ně nacvakejte kolíčky tak, aby některé byly výš a některé níž. Pokud je ale pro vás tento systém příliš složitý, můžete kolíčky nacvakat i jen v jedné výšce. Základnu v tomto případě můžete vtvořit třeba z lepenky. Kolíčky lze také rozebrat a na základnu nalepit po jednotlivých dřívkách. O dalších nápadech na krásné jarní dekorace jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47