Vyrobte si korkový vánoční stromek. Jde to na několik způsobů

 Dílna 
21. prosince 2018 09:40 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Korková dekorace zkrášlí váš byt Pinterest
Možná ještě nemáte vánoční výzdobu bytu doladěnou do posledního detailu a řešíte, čím zajímavým ještě byt vyzdobit. Třeba se vám bude líbit výroba vánočního stromku z korkových zátek.

Pokud doma nemáte nouzi o korkové zátky, můžete se směle pustit do výroby originálního vánočního stromečku. Velikost a způsob provedení záleží čistě na vás, možností je prakticky nekonečně mnoho.

Co budete potřebovat

  • korkové zátky
  • tavnou pistoli
  • tvrdý papír
  • dekorace na ozdobu

Jak na to

Podle toho, jak budete korkové zátky skládat, bude stromek vypadat různě. Někdo zvolí snadnou "plochou" variantu, jiný se pustí do složitější výroby trojrozměrného stromečku. I ten ale může vypadat rozličně. Představíme vám tři varianty, spoustu dalších ale najdete i na internetu.

Plochý stromek

Pro úplné začátečníky bude tato varianta zřejmě nejjednodušší. Korkové zátky můžete k sobě jednoduše přilepit tavnou pistolí tak, že na každé další řadě stromku uberete po jednom kusu zátky, a to až do vrcholu. I plochou variantu lze ale udělat různě. Ve fotogalerii uvidíte například trochu kreativnější verzi. Vánoční stromeček lze vyrobit i z těstovin, jak jsme psali zde.

Trojrozměrný stromek I

Pokud se budete chtít pustit do trojrozměrného stromečku, je dobré si nejprve z tvrdého papíru udělat kornout, který bude tvořit tělo stromku. Zátky pak na něj postupně nalepíte.

Začněte vždy spodní řadou. Ve fotogalerii uvidíte, jak bude stromeček vypadat, když budete zátky lepit na výšku a každou řadu nalepíte tak, že bude částečně překrývat tu pod sebou.

Trojrozměrný stromek II

Podobně jako v předchozím návodu i tentokrát si vytvořte papírový kornout, aby vám výsledné dílo drželo pěkný tvar. Tentokrát ale korkové zátky nelepte na výšku, ale na šířku. Zátky skládejte jako cihly, tedy tak, aby na sebe svislé spoje nenavazovaly.

Ať už si zvolíte jakýkoliv typ stromečku, na závěr si ho dozdobte podle svých představ. Můžete stromeček zkrášlit pomocí korálků, provázků či mašliček a do vrcholu můžete nalepit třeba hvězdu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve