Jak pracovat s barvami při zařizování domácnosti

 Dům 
18. listopadu 2017 15:06 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Existuje řešení i pro ty, kteří si při volbě barev příliš nevěří Shutterstock
Barvy jsou při navrhování výsledného vzhledu pokoje mocná zbraň. Naopak s nimi také ale můžete vše pokazit, pokud si nejste jisti, jaké barvy se vám líbí a jaké se nejlépe hodí k vám domů. Možná máte také strach pouštět se do čehokoliv odvážnějšího, než je bílá a odstíny hnědé.

Dobrá zpráva je, že s tímhle problémem bojuje spousta lidí, a proto existuje pár jednoduchých triků, které vám mohou pomoct se s navrhováním barevných odstínů vaší domácnosti vypořádat.

Pokud nemáte odvahu pouštět se do výraznějších barev, začněte s jemnými odstíny a malými barevnými plochami. Odhodlat se zvolit výraznou barvu stěn nebo nábytku může být pro leckoho příliš velký závazek, protože by s těmito barvami musel být denně v kontaktu. Barevných odstínů v domácnosti se nezbavíme tak snadno jako kousku oblečení, ve kterém se necítíme dobře nebo se nám okouká.

Výhodou pro nás ale je, že nemusíme použít žádné drastické barvy, aby výsledný dojem byl působivý. Pokud naopak zvolíme jemné odstíny jako jsou například světlé tóny s pouhým nádechem zvoleného barevného odstínu, možná budeme překvapeni, že místnost bude působit mnohem zajímavěji a bude z něj vyzařovat vřelejší atmosféra, než kdybychom stěny natřeli strohou bílou barvou. Jak snadno vymalovat, si přečtěte v našem dalším článku.

Dalším způsobem, jak do naší domácnosti vkusně zakomponovat barvy, je přidávat postupně drobné odvážně barevné dekorace, jako jsou například nejrůznější doplňky, obrazy, polštáře nebo přehozy.

Jestli si nejste jisti, s jakou barvou byste se nejlépe sžili v prostoru kolem sebe, zkuste nahlédnout do vaší skříně. Barvy, které vyhledáváte při oblékání, budou patřit mezi ty, které na vás budou pozitivně působit, i když se s nimi budete denně setkávat ve vaší domácnosti.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008