Chcete se doma cítit šťastně? Nezapomeňte na několik maličkostí

 Dům 
31. října 2018 08:04 / Marie Popelková
  1
📷
4 fotografie v galerii
Klíč k tomu, abychom se doma cítili šťastněji, tkví v maličkostech Depositphotos
Každý si zaslouží cítit se doma šťastně, bez ohledu na to, jak velký má byt, kolik vydělává peněz nebo jak moc toho ví, nebo neví o designu. Dobrá zpráva je, že existuje spoustu drobných vychytávek, které mohou vylepšit pozitivní vibrace vašeho domova a zároveň nestojí jmění.

Barvy všude

Možná ne úplně všude, protože při plánování interiéru je důležité počítat i s neutrálními plochami. Nicméně bylo dokázáno, že odstíny žluté a zelené způsobují, že se lidé cítí šťastněji a mnohem produktivněji. Pokud jste odvážní, klidně zvolte některý z nich pro barvu stěny. Jestli tolik odvážní nejste, nepodceňujte ani změnu, kterou může způsobit citronově žlutý přehoz na gauč nebo smaragdově zelená lampa. I v tomto případě méně může někdy znamenat více.

Obklopte se rostlinami

Když se obklopíte zelení, budete se cítit lépe a méně vystresovaní. I když nemáte doma úplně ideální podmínky pro pěstování květin, vždy se dá najít druh, který si například dobře poradí s nedostatkem světla, tepla, vlhkosti nebo slunečního záření. Se sukulenty nebo kaktusy nebude mít problém ani začátečník. Pokud si ale nevěříte ani s nimi, rozmístěte si doma alespoň kameny, polodrahokamy nebo mušle. I malý kousek přírody dokáže způsobit, že se budete cítit klidnější a šťastnější.

Čím světlejší, tím lepší

Pravděpodobně máte všeobecně lepší náladu, když je venku slunečno, než když je zataženo, je to tak? Proč se tedy spokojit s šerem doma? Pusťte dovnitř tolik přirozeného světla, kolik je možné. Vyměňte těžké závěsy za jemnější nebo se jich zbavte úplně, pokud nemáte problém se soukromím. A jestli se do vašeho domova příliš přirozeného světla nedostane, existují typy osvětlení, které jej blízce napodobují, tak se zkuste porozhlédnout po něčem takovém. Zrcadla také prosvětlují a prostorově zvětšují místnost.

Volte nábytek s měkkými okraji

Nábytek se zaoblenými okraji je na pohled příjemnější víc než hranaté tvary. Když už doma máte nábytek, který má k zakulaceným okrajům daleko, i tak není nic ztraceno. Stačí přidat útulné, pohodlné polštáře, aby celý dojem zjemnily. Klíčem je materiál. Skvěle bude fungovat jakýkoliv hutný, nejlépe pletený materiál.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty