Elegantní a rychlá renovace stropu s nalepovacími deskami

 Dům 
15. ledna 2020 13:21 / Veronika Prášilová
  4
📷
7 fotografií v galerii
Stropní kazety naprosto promění atmosféru místností Internet
Až budou vaše stropy potřebovat vzpruhu, zkuste pouvažovat o něčem jiném než o běžném vymalování. Polystyrenové stropní podhledy mají řadu výhod, mezi něž patří příznivá cena, široká paleta vzorů a barev či poměrně rychlá instalace, kterou jistě zvládnou i zručnější ženy.

Mezi jednu z výhod polystyrenových stropních podhledů patří také možnost jejich nalepení přímo na strop. Navíc jsou stabilní po mnoho let a jejich případná výměna pro vás bude hračka.

Levné neznamená špatné

Na trhu existuje mnoho druhů stropních podhledů, ale my se dnes budeme věnovat těm nejlevnějším, což však neznamená, že nejhorším. Polystyrenové stropní kazety se oproti svým batolecím létům již vyrábějí v nepřeberně pestré škále barev i tvarů. Také kvalita je na vysoké úrovni. Docela často trvá déle vybrat ty nejkrásnější, než je pak nalepit na strop.

Rychlá a čistá instalace

Ozvláštnit strop je práce rychlá a čistá – oproti malování totiž odpadá zakrývání nábytku a závěrečný úklid. Stropní kazety se vyrábějí většinou ve velikosti 50 x 50 cm (tj. 4 kusy na metr čtvereční), takže si jednoduše spočítáte, kolik jich budete potřebovat. Lepí se přímo na strop, který nemusíte nijak zvlášť připravovat, jen by neměl být mastný, což je občas problém v kuchyni. Doporučujeme vyzkoušet si lepení podhledů v nějaké malé místnosti, například na toaletě. Když zjistíte, že vám to jde, můžete se pustit do větších ploch. Polystyrenovým podhledům nevadí ani vlhko, proto je můžete směle instalovat i do koupelny. Čtěte také: Jak vytvořit dojem vysokého stropu.

Nepřeberné množství motivů

Zapomeňte už jednou provždy na bílé stropy a zařiďte si bydlení skutečně podle svých představ. Každá místnost vás může přenést v čase, uměleckém slohu, prostoru. V obývacím pokoji na vás dýchne antika, v ložnici se budete cítit jako na barokním zámku a motiv do dětského pokoje nechejte vybrat vaše ratolesti, které vám pak jistě rády pomohou s prací. No a když se vám po letech strop okouká, kazety jednoduše strhnete a nalepíte nové. Díky nízké ceně si můžete tyto hrátky se stropem – a samozřejmě i stěnami - užívat prakticky vždy, když dostanete chuť na změnu. 

Výhody polystyrenových podhledů

  • nízká cena a jednoduchá montáž
  • žádná nebo minimální údržba
  • dlouhá životnost
  • šetří energii na vytápění
  • působí jako zvuková izolace
  • neznatelné snížení stropu
  • dodají interiéru punc výjimečnosti
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve