Hyzdí vám domov starý koberec? Zkuste se s ním stylově vypořádat

 Dům 
12. prosince 2018 11:11 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Výměna koberce není jediná možnost Depositphotos
Starý koberec může být jedinou nepříjemností v jinak hezkém domě nebo v bytě k pronájmu. Pokud nemáte povolení, chuť nebo rozpočet na to, abyste koberec vyměnili, musíte se vypořádat s tím, co máte.

V takovém případě ještě není důvod k obavám. Výměna koberce není jediné estetické řešení, které máte. Buď se s ním musíte naučit žít, zaměřit se na design kolem něj, nebo to udělat tak, abyste se na něj nesoustředili. V každém případě budete moci vytvořit příjemný domov, ve kterém se vám bude líbit.

Pořádně jej vyčistěte

Nemluvíme o obyčejném vysávání. Ať už ve svém novém domově nějakou dobu bydlíte, nebo jste se právě nastěhovali, stojí za to investovat trochu času, peněz a energie do pořádného a důkladného vyčištění koberce, se kterým se nemůžete srovnat. Proč? V prvé řadě proto, že potom budete mít lepší pocit, protože koberec bude čistější. Nemůžete vědět, jestli svůj koberec opravdu nesnášíte, dokud ho neuvidíte vydrhnutý.

Možná některé z těch rozptylujících skvrn nejsou permanentní. Třeba pořádné vyčištění odhalí světlejší nebo dokonce hezčí barvu. V určitém bodě budete muset koberce vyčistit tak jako tak. Zkuste se do toho tedy pustit rovnou a možná zjistíte, že není tak špatný, jak jste si mysleli a nejspíš se i naučíte s ním žít. Zde jsou další tipy týkající se čištění koberců.

Přidejte vrstvy

Toto je nejpopulárnější varianta, jak se vypořádat s kobercem, který se vám nelíbí, ale bude vás něco stát. Základní myšlenka je jednoduchá. Ignorujte fakt, že koberec máte a umístěte do pokoje menší koberečky pod nábytek tak, jak byste to dělali normálně. Jestli se vám koberec opravdu nelíbí, zvolte o něco větší kobereček, který zakryje téměř celou místnost.

Jestli všechno ostatní selže, využijte sílu rozptýlení

Pokud se vám nelíbí představa čištění nebo menších koberečků, zvolte metodu rozptýlení. Vyberte dostatečné množství barevných, vzorovaných a odvážných dekorací a rozmístěte je v místnosti s nevzhledným kobercem. Barvy by měly být jasné a alespoň v metrové výšce od podlahy. Na koberec úplně nezapomenete, ale vaši oči budou mít tendenci klouzat vzhůru k zajímavějším předmětům. Barva koberce se ztratí na pozadí.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve