I levně zařízený obývací pokoj může vypadat stylově. Jak ušetřit při jeho zařizování?

 Dům 
26. února 2019 12:05 / Marie Popelková
  2
📷
4 fotografie v galerii
I levně zařízený obývací pokoj může vypadat dobře Depositphotos
Zařizování bytu je vždy nákladné, obzvláště pokud hledáte nábytek, který je stylový, odolný a pohodlný. Objevit všechny tyto vlastnosti u jednoho kusu nábytku, který pořídíte za rozumnou cenu, je náročné, ale není to nemožné. Stačí jen znát pár triků, jak a kde ušetřit.

K tomu, aby váš domov vypadal stylově, nepotřebujete utratit jmění. Důležité je vědět, na čem můžete ušetřit.

Délku závěsů lze upravit

Pořiďte si dlouhé závěsy v univerzální velikosti a potom je zkraťte a zahněte tak, aby přesně pasovaly k velikosti vašich oken. Bude to vypadat jako originální práce na zakázku. Navíc nikdo nechce, aby jeho závěsy byly podivně krátké nebo aby se nadbytečná látka hromadila na zemi.

Nakupujte strategicky

Při nakupování zboží do domácnosti je důležité načasování. Pokud se chystáte investovat do nějakého velkého kusu nábytku, vyplatí se to udělat na podzim, kdy se spousta obchodů zbavuje starých zásob.

Sáhněte po starožitnostech

Nejen, že se vám může podařit najít úžasné kousky na místním trhu se starožitnostmi nebo s pomocí online zdrojů, ale patina, která přichází s opotřebovaným nábytkem, dodá vašemu domovu hloubku a autenticitu.

Vždy zkontrolujte dětskou sekci

Jestli pracujete s omezeným rozpočtem, zkuste zapátrat v dětské sekci. Styl a kvalita budou obdobné jako v oddělení pro dospělé, ale ceny jsou obvykle mnohem nižší.

Využijte technologie ve váš prospěch

Když už máte představu, jak by daný kus nábytku měl vypadat, nezapomeňte vyzkoušet najít na internetu, kde se dá sehnat za nejnižší cenu. Dále se přihlaste k odběru novinek z obchodů s nábytkem. Typicky je tímto způsobem možné získat slevový kód a když pořizujeme například pohovku, i desetiprocentní sleva může znamenat velký rozdíl.

Nakupujte knihy a doplňky z druhé ruky

Zábavné a originální doplňky můžete najít i na místním bleším trhu nebo v nejrůznějších výprodejích. Poohlédněte se zde po něčem, co ozvláštní váš konferenční stolek nebo knihovnu, a to za rozumnou cenu. Na druhou stranu, ale existují věci, na které si musíme během procesu zařizování bytu dávat pozor.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47