Domácnost jako ze škatulky: Pořiďte si pomůcky, které vám zásadně ulehčí úklid

 Dům 
19. října 2019 09:06 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pořiďte si pomůcky, se kterými vyčistíte celou domácnost Shutterstock
Vaše každodenní uklízecí rutina se výrazným způsobem ulehčí, když budete mít jednu sadu čisticích prostředků a pomůcek, se kterými vyčistíte celou domácnost. Než se pustíte do úklidu, tak si sadu připravíte a nebudete muset odbíhat ani používat hromadu různých přípravků.

Nejprve si nachystejte košík nebo krabici, ve které budete všechny věci uchovávat. Vyberte si nějakou nádobu, která se vám bude snadno přenášet, protože i když nemáte honosný dům, pomůcky se pronesou. 

Víceúčelový čistič ve spreji

Nejen, že s ním můžete vyčistit velkou škálu povrchů u vás doma, jako je sklo, laminát a ocel, ale také se s jeho pomocí zbavíte mastnoty a zažrané špíny. Není potřeba skladovat několik různých značkových čističů, stačí vám jeden na všechno.

Dezinfekční ubrousky

Nemůžete spoléhat na to, že čisticí prostředky dezinfikují a dezinfekční utěrky čistí. Proto musíte používat obojí. Dezinfekční ubrousky jsou různé, proto vždy čtěte příbalovou informaci a nepoužívejte je na pórovité povrchy.

Čistič na okna ve spreji

I na okna lze použít víceúčelový čistič, ale je možné, že bude zanechávat šmouhy. Jestli máte místo, jeden speciálně na okna si pořiďte, nebo ještě lépe vyrobte, a to smícháním bílého octa a vody půl na půl. 

Kvalitní hadr

Vyměňte papírové utěrky za kvalitní hadr z mikrovlákna. Lépe čistí a nezanechává za sebou kousky látky. Protože je z jemného a absorpčního syntetického vlákna, přirozeně přitahuje částečky prachu a dalších nečistot z domácnosti. Skvěle se hodí třeba na utírání prachu, drhnutí kachliček a utírání umaštěných kuchyňských spotřebičů.

Víceúčelový kartáč

Ideálně v budoucnu budete mít celou sadu kartáčů v různých velikostech, se kterými se dostanete všude. Prozatím vám ale stačí jeden středně velký kartáč, se kterým toho zvládnete spoustu. K němu si můžete ještě pořídit malý kartáček nebo klidně použít starý zubní kartáček na to, když se potřebujete zaměřit na nějaký detail. Když už budete mít svůj čisticí set, zapracujte na tom, jak zakomponovat úklid do vašeho každodenního programu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod