Tipy pro malování tmavými barvami

 Dům 
08. října 2019 14:12 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
I tmavé zdi mohou vypadat stylově a elegantně Depositphotos
Jestli už vás omrzely bílé zdi a rádi byste opravdu velkou změnu, není nic lepšího než nějaký tmavý odstín. Jak ale zajistit, aby potom místnost vypadala útulně a stylově místo toho, aby působila stísněně a pochmurně? Čtěte naše tipy.

Zde je několik tipů a triků, jak zacházet s tmavou barvou na stěně, abyste neutopili svůj byt do temnoty. Musíte na to jít chytře a zařizovat místnost tak, aby v ní pořád bylo dostatek světla i s tmavými stěnami.

Zaměřte se na bílý nábytek

Možná se to může zdát kontraproduktivní, ale když vymalujete celou místnost tmavými barvami a potom přidáte světlý nábytek, přelstíte oči, aby si myslely, že je místnost nejen větší, ale také že má více přirozeného světla. Ještě lépe se vám práce povede, když bílý nábytek zkombinujete s velmi tmavým odstínem modré.

Použijte “špinavé” barvy

Pokud byste měli rádi doma něco opravdu originálního, zkuste zvolit “špinavé” odstíny. To jsou barvy, které obsahují špetku šedé nebo černé a tím pádem jsou zjemněné a ne tolik ostré a čisté. Když použijete špinavou červenou nebo modrou, jako bonus vám na stěnách opravdu vyniknou obrazy.

Nemyslete pouze na stěny

Jestli chcete docílit skutečně silného efektu, zkuste zvážit malování nejen stěn. Když natřete stejnou barvou stěny, strop a třeba i podlahové lišty, celý prostor bude vypadat uceleně. Tento tip je obzvláště vhodný pro ty, kdo mají omezený prostor na stěnách a přesto by rádi výraznou změnu.

Nezapomeňte na strop

Tmavá barva může proměnit strop do ústředního bodu celé místnosti. Vyberte takovou barvu, která je mírně zastoupená v ostatních materiálech v místnosti. Když na strop  zvolíte barvu, která se částečně objevuje například v koberci, celou místnost to krásně ucelí. V případě, že byste se rádi pustili do odvážnějších barev, které ale nemusejí být vyloženě tmavé, máme několik nápadů i pro vás.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47