Věříte v sílu bylinek? Vyléčit s jejich pomocí můžete i svého pejska

 Mazlíčci 
03. prosince 2019 10:31 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ne se všemi nemocemi je potřeba hned letět k veterináři Depositphotos
Babské rady. Ty už pomohly nejedné hospodyňce i nemocnému. Ale věděli jste, že s jejich pomocí můžete vyléčit i svého psa? Představíme vám pár z nich.

Když něco bolí nás, většinou víme kde a co, a obvykle i co na to dát. Jenomže pokud něco bolí psa, obvykle se jezdí rovnou k veterináři, i když se občas jedná pouze o banální záležitost, na kterou by stačily bylinky.

Bazalka na imunitu i žaludek

Možná právě v tomto období trápí vašeho pejska nachlazení. Na posílení imunity mu dávejte do jídla bazalku. Ta skvěle působí i proti takzvanému psincovému kašli, ale také při žaludečních problémech. Vašemu chlupáči můžete uvařit také šípkový čaj, který mu dodá spoustu vitaminů A a C.

Éčko na suchou kůži

Pokud vašeho chlupáče trápí suchá kůže a nevíte, čím její stav zlepšit, vystačíte si s obyčejným vitaminem E. Stejně jako u člověka pomáhá předcházení vzniku vrásek, pomůže také pokožce psa. Masírujte mu olejíčkem kůži nebo mu dopřejte vitaminovou koupel. Stejně tak mu můžete pořídit i tabletky, ale o dávkování se raději poraďte s veterinářem. 

Na střeva oregano

Pokud má váš pejsek střevní potíže, pomůže mu oregano. Toto koření pomáhá nejen proti průjmům, ale celkově zlepšuje zažívání. Kromě toho mu kupte elektrolytové nápoje, což jsou vody určené pro sportovce nebo nápoje pro malé děti. Samozřejmě bez příchutě. Tyto nápoje pomohou vašemu hafanovi doplnit tolik potřebné tekutiny po návalech průjmu nebo zvracení. 

Nebojte se chilli 

Sice to bude znít divně, ale toto koření skutečně pomáhá při nechutenství. Stačí, když pejskovi dáte opravdu, ale opravdu malinkatou trošku chilli do jídla. Díky němu se mu bude lépe trávit.

Heřmánek nejenom na nachlazení

Heřmánek je všelék, který pomáhá nejenom lidem, ale také zvířatům. Trápí-li vašeho chlupáče nachlazení, kápněte mu do pelíšku trochu heřmánkové esence nebo mu rovnou uvařte čaj. Ten má nejenom dezinfekční účinky, ale také pomáhá při kolikách, nadýmání a úzkosti. Pokud se k nachlazení přidají i další příznaky, navštivte veterináře. Může jít i o mnohem vážnější nemoc, například psincový kašel. Jak jej poznat, jsme psali zde.

Vločky na svědění

Trápí-li vašeho pejska alergie a svědí ho kůže, zkuste mu pomoci ovesnou koupelí, která je prověřeným lékem na podrážděnou pokožku. Vločky podrťte, nejlépe v mixéru a rozmíchejte je v teplé vodě. Pejska pak do této koupele prostě na chvíli položte a nechejte jej, ať si užívá blahodárného účinku vloček. Vločky pomáhají také při léčbě kožních alergií, infekcí a ostatních onemocnění spojených se svěděním.

Zázračná epsomská sůl

Epsomská sůl je sloučenina minerálů hořčíku a síranu, které se snadno vstřebávají přes kůži. Pomáhá při poranění a otocích. Pokud vašeho pejska něco z toho trápí, připravte mu obklad z epsomské soli, který mu přiložíte na ránu a překryjete nahřátým polštářkem. Teplý obklad pomáhá zmenšit otoky a urychluje hojení, zvláště pokud se zkombinuje s antibiotiky a veterinárním dohledem. Dávejte pozor, aby pes sůl nepozřel. Moc by mu to neprospělo. Stejně tak mu nedávejte solné obklady, pokud má nějaké otevřené rány.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod