Spojte příjemné s užitečným. Dejte psovi pod stromeček dárek, který ho potěší a zároveň mu i prospěje

 Mazlíčci 
15. prosince 2020 14:17 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Pejskové jsou členové rodiny, takže si od vás také zaslouží dárky Depositphotos
Vybíráte pod stromeček dárky pro své blízké? V tom případě nezapomeňte na svého čtyřnohého kamaráda. Uděláte mu tím velkou radost. Nepochybně už máte zkušenost s tím, že jste vašemu mazlíčkovi dali něco neobvyklého a rozzářily se mu oči. Takový moment můžete zažít o Štědrém dni znovu. Pořiďte mu jeden nebo více dárků, bude nadšený. Inspirujte se, čím ho obdarovat.

Pejskové jsou členové rodiny, takže si od vás také zaslouží dárky. Čtyřnozí parťáci nejsou nároční a budou vám vděční i za maličkosti. Obdarujte je tím, z čeho budou mít radost a zároveň jim to určitým způsobem prospěje.

Přetahovadlo

Přetahovadla zbožňují zejména mladší psi, kteří mají přebytek energie a potřebují si ji nějak vybít. Většina čtyřnohých mazlíčků se ráda se svým pánem přetahuje. Přetahovadla jsou na tuto činnost speciálně vyráběná, vydrží větší zátěž. Prospějí i dentální hygieně psů.

Jde však o hračku pouze pro dospělé psy, kterým už narostly druhé zuby. Štěňatům pořiďte na přetahování měkčí věc. Pokud váš mazlíček přetahovadlo nemá, nebo ho už hodně rozkousal, pořiďte mu nové. Každý pes by ho měl mít. Díky němu se bude hýbat i v domácím prostředí.

Psí hlavolam

Pejska můžete obdarovat hlavolamem, díky kterému si bude procvičovat svoji paměť, rozvíjet motoriku a trénovat čich. Vyberte si ten, který bude fungovat na principu odměn, což zaručí, že ho hrátky budou bavit. Existují dřevěné hlavolamy, na kterých bude otevírat okýnka a hledat v nich sladkou odměnu. Čtyřnohý parťák se trochu unaví a vy se u toho pobavíte.

Žvýkací kost

Žvýkací kostí se zavděčíte pejskovi, který rád všechno ohryzává. Hodí se však i pro ty méně aktivní chlupáče. Kromě toho, že se váš mazlíček zabaví, kost mu i vyčistí zuby. Pomáhá odstraňovat zubní plak, a navíc si tím posiluje žvýkací svaly.

Pamlsky

Pamlsky pod stromečkem nesmí chybět. Pejsci je zbožňují a často by pro ně udělali téměř cokoliv. Díky nim můžete poměrně snadno naučit svého čtyřnohého parťáka novým povelům. Přečtěte si také o technice klikr, se kterou mu půjdou povely mnohem lépe. Obdarujte svého mazlíčka však pouze pamlsky, které jsou určené výhradně pro psy. Lidskými sladkosti byste ho mohli i přiotrávit.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum