Využijte PET láhve na maximum. Zkuste z nich něco užitečného vyrobit

 Ostatní 
20. července 2018 09:51 / Bronislava Silná
  0
📷
4 fotografie v galerii
Části PET láhví se mohou využít nejrůznějším způsobem Internet
Svět kolem nás je zaplaven různými PET láhvemi. Mnozí je poctivě třídíme, ale tušíme, že i ekologické zpracování není úplně zadarmo. A co si z PET láhví něco užitečného vyrobit? Přinášíme několik velmi zajímavých nápadů.

PET láhve jsou pro mnohé odpadem. Jsou ovšem cennou surovinou, neboť se vyrábějí z ropy. Není důvod je ovšem hned vyhazovat. Dá se z nich totiž vyrobit ledacos užitečného. Poradíme, co byste mohli s použitými láhvemi udělat.

Loď

Z použitých láhví si skutečně můžete postavit loď různých tvarů a různé velikosti. Stačí se porozhlédnout po internetu nebo prostě začít experimentovat. Najdete podlouhlé kánoe, ale i velké čluny pro početnější posádku. Úplně nejjednodušší řešení je opatřit si alespoň čtyři velké a pevné síťované pytle, do kterých vložíte stejné množství PET láhví. Pytle pevně uzavřete a pomocí provazů na ně upevníte dřevěný rám, na který následně přiděláte podlahu vznikajícího voru. Takové plavidlo vás nevyjde draho a může být dobrou možností, jak prožít dobrodružné prázdniny.

Květináč

Podle potřeby seřízněte PET láhev a použijte jako květináč. Nemusíte vždy odstraňovat její vršek. Někdy je dobré odříznou spodní část a PET láhev orientovat úzkým hrdlem dolů. Z hrdla vytéká přebytečná voda do květináče, který je pod ním. Tímto způsobem se dají vyrobit kaskády květináčů. Někteří zase seříznou láhev na boku a položí ji na zem.

Rozprašovač na vodu

Když do dna či boku PET láhve uděláte mnoho malých otvorů a celou láhev hrdlem připojíte k hadici, máte skvělý rozprašovač, kterým můžete zalévat zahradu. Podle potřeby si udělejte větší nebo menší otvory.

Výroba svíček

Do seříznuté spodní části láhve můžete vložit knot a zalít spodek láhve voskem. Získáte krásnou a zajímavě tvarovanou svíčku, u které jen málokdo pozná, co je její předlohou. Návod na výrobu jsme před časem přinesli v článku zde.

Mozaika

Z různobarevných víček od PET láhví můžete vyrobit zajímavé mozaiky. Stačí nasbírat dostatek víček a mít buď dobré předlohy, nebo dobré nápady. Někteří pomocí víček dělají i barevné cestičky. Jiní jen skládají víčka do ploch, které pak zavěsí na zeď. Možnosti jsou různé a je jen na vás, jak víčka využijete.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008