Jak rychle a jednoduše otestujete, zda je nádobí vhodné do mikrovlnné trouby

 Ostatní 
24. listopadu 2018 16:41 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Sklo je do mikrovlnky ideální Internet
Dlouhá léta jste otáleli a jídlo si zásadně ohřívali na sporáku. S přibývajícími povinnostmi jste však naznali, že pomocník v kuchyni nebude zase tak špatný nápad, a sáhli jste v obchodě po nové mikrovlnné troubě. Věřte, že váš krok nebylo určitě šlápnutí vedle.

Avšak měli byste svou kuchyň na ohřívání v mikrovlnce připravit. Řeč je hlavně o nádobí. Ne každé je totiž do mikrovlnky vhodné.

Orientační test

Pokud jste si právě zakoupili sadu nádobí, neklesejte ihned na mysli. Zda se pro ohřev v mikrovlnné troubě hodí, zjistíte jednoduchým a rychlým testem. Vložte talíř či misku dovnitř a zapněte ohřev na třicet sekund. Pokud zůstane nádobí studené, nebo jen mírně teplé, můžete si gratulovat. Pokud je naopak talíř horký, přikupte ještě pár kousků, které budou pro práci s mikrovlnkou sloužit.

Zapomenout byste měli také na talíře po babičce, které jsou olemované zlatým kovem, nebo třeba na nějaký retro hliníkový kousek. Žádný z těchto materiálů se s mikrovlnami nesnese a během pár vteřin začne doslova bouchat, jelikož dochází k elektrickému výboji. Hrozí tak nejen to, že si nového pomocníka zničíte, ale můžete si sami ublížit.

Nádobí, které je určitě vhodné

Pro přípravu jídel v mikrovlnné troubě se naopak hodí nádobí z keramiky, silného skla nebo porcelánu, a na závadu není ani jejich různé barevné provedení. Prodejci dnes také nabízejí řadu nádobí, které je určené speciálně pro mikrovlnky. Ve většině případů se jedná o plastové kousky, s nimiž můžete nejen jídlo ohřívat, ale také třeba napařovat. Avšak vždy buďte důslední a požadujte potvrzení, že je nádobí skutečně zdravotně nezávadné a vhodné pro mikrovlnný ohřev.

Jakmile se se svým novým pomocníkem seznámíte, určitě se pustíte do větších kousků, než je jen obyčejné ohřívaní jídla. Mikrovlnná trouba se dá totiž využít například na zavařování vašich výpěstků.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve