Efektní doladění štědrovečerní tabule: Jednoduché prostírání ve tvaru stromečku

 Ostatní 
20. prosince 2020 17:39 / Veronika Prášilová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Skládání tohoto prostírání vám zabere jen pár minut Internet
Nejslavnostnější večer v roce pomalu klepe na dveře. O štědrovečerním menu už jistě máte jasno, ale přemýšleli jste nad tím, jak bude vypadat sváteční tabule? Máme pro vás tip na elegantní prostírání, které zvládnete opravdu rychle, a jak se říká levou zadní. A přidáme mini stromečky na stůl, které nakonec můžete sníst.

Slavnostnímu stolu většinou dominuje adventní věnec, tatínek zapálí svíčky, maminka chystá večeři, děti jsou nedočkavé. A asi každá maminka chce mít stůl krásně upravený.

Jeden talíř navíc

Letitá tradice nabádá, aby byl u štědrovečerní večeře připravený jeden talíř navíc pro případného nečekaného návštěvníka. Pod jeden z talířů se dává šupina z kapra. Ten, kdo si na ono místo sedne, má mít v příštím roce dostatek peněz. Také se rozkrajuje jablko a někdo lije olovo. Tradic je mnoho, ale my se tentokrát zaměříme na samotnou slavnostní tabuli a ukážeme vám, jak ji dovést k vánoční dokonalosti.

Potřebujete jen jednu věc

K výrobě tohoto prostírání budete potřebovat pouze čtvercová plátna, nejlépe zelené barvy. Pokud je nemáte a nezbývá času, můžete je nahradit papírovými ubrousky. Návod, jak je složit do tvaru stromečku, naleznete ve fotogalerii. A pokud máte děti ve věku, že by je takové skládání bavilo, zapojte je. První stromeček si můžete poskládat společně a ty ostatní už nechejte na nich. Nezapomeňte je pak třeba sladce odměnit.

Jestli máte rádi Vánoce a přemýšlíte, jak byste si je ještě více zpestřili, máme pro vás další nápady. Například ve fotogalerii pod článkem naleznete několik tipů na další výzdobu štědrovečerní tabule, a to se stromečky, které nakonec můžete sníst. V našem dalším článku zase uvidíte, jak lze proměnit věci, které jistě máte doma, ve vánoční dekorace

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008