Svíčky a živé květy k sobě patří. Vytvořte si svícen přesně podle svého vkusu

 Dílna 
20. února 2019 09:10 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Svícny s živými květy vypadají nádherně Pinterest
Svíčky evokují romantickou náladu, podobně jako živé květy. I proto se obojí perfektně snoubí. Vytvořit si originální svícen, ve kterém hrají živé květy hlavní roli, přitom zvládne úplně každý. Je to snadné.

Pokud chystáte nějakou slavnostní večeři a rádi byste tabuli doplnili o zajímavý svícen, vytvořte jej za pomoci živých květin. V naší fotogalerii pod článkem se můžete přesvědčit, že spojení rostlin a svíček působí velmi dobře.

Na vytvoření světelné dekorace budete potřebovat jednu až dvě skleněné nádoby, rostliny dle vašeho výběru, kamínky či štěrk a podle typu svícnu pak buď klasickou nebo plovoucí svíčku.

Svícen à la akvárium

Pokud si myslíte, že k vytvoření originálního svícnu lze využít pouze klasické řezané květy, jste na omylu. I s vodními rostlinami, které lze běžně vidět v akváriu, můžete vykouzlit zajímavou dekoraci. Do větší skleněné nádoby vložte menší, ideálně válec. Ten naplňte tak do poloviny kamínky a upevněte do něj svíčku. Velkou nádobu pak vysypejte štěrkem a zasaďte do něj vodní rostlinky. Pak už jen stačí do nádoby nalít vodu a dílo je na světě.

Plovoucí věnec

Do kulaté nádoby vložte menší skleněný válec, do kterého dejte svíčku. Z živých květin vytvořte věnec a ten poté vložte do kulaté nádoby zaplněné vodou. Díky neustálému přísunu vody květy nějakou dobu vydrží ve skvělé kondici.

Snítky levandule

Krásný svícen lze vytvořit i bez vody. Do skleněného válce vložte svíčku a okolo nádobky uvažte provázek nebo stužku. Za tuto ozdobu pak nastrkejte jednotlivé snítky živé levandule. I bez vody vám takovýto svícen vydrží dlouho pěkný. Levanduli můžete nahradit i třeba vřesem.

Plovoucí krása

Do skleněné nádoby napuštěné vodou můžete dát rostliny dle vašeho výběru a na ně pa položte plovoucí svíčku. Tato varianta vypadá velmi étericky a něžně. Svícen bude okrasou každého slavnostně prostřeného stolu, třeba i svatebního. O nejlepších svatebních zvycích a tradicích jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47