Jak v létě zabavit děti na zahradě. Máme několik tipů

 Ostatní 
04. července 2020 10:03 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Větším dětem se nejvíce zavděčíte stanem na zahradě Depositphotos
Pokud nemáte s blížícími se prázdninami odvahu poslat děti kvůli koronaviru na letní tábor, vytvořte jim dobrodružství na zahradě. Stačí k tomu pískoviště, průlezky, stan nebo indiánské týpí.

Pokud máte zahradu, můžete na ní vytvořit soukromý tábor plný zajímavostí. Dětem poslouží k zábavě, aktivnímu pohybu v přírodě, ale také k relaxaci, kterou tělo potřebuje. Vy přitom budete vědět, že nemáte dítě daleko, ale že tráví čas za vašimi okny.

Zakládání pískoviště

Pro menší děti je vhodné pískoviště. Zakoupíte ho buď v obchodě jako plastovou nádobu, dřevěné hrazení, nebo si ho můžete založit sami. V obchodech je k dostání i pískoviště s lavičkami nebo střechou, která chrání proti slunci.

Při zakládání pískoviště si označte kolíky potřebnou plochu a ohraničte prostor šňůrami. Vykopejte zeminu do hloubky alespoň půl metru. Do vzniklé jámy vysypejte písek. Neměl by být příliš jemný. Vhodná velikost zrnek je kolem jednoho milimetru. Ke stavění hradů je lepší hrubší písek a malý podíl hlíny. Pro oddělení pískoviště od trávy použijte obrubníky z betonu.

Dětem se určitě zavděčíte různými průlezkami i stanem. Snad každý si v dětství zažil, že si postavil stan na zahradě u prarodičů, nebo za domem, aby mohli rodiče každou chvilku nahlížet, jestli je vše v pořádku a nedějí se žádné nekalosti.

Přehodit deku

Malým dětem může stačit zástěna, kterou berete například na koupaliště kvůli slunci. Když ji dáte pod strom a přehodíte přes druhou stranu deku, vytvoříte dětem dokonalý bunkr. Budou se v něm schovávat, budou v něm jíst nebo si třeba jen povídat s vrstevníky.

Pokud máte děti starší, postavit jim můžete i stan. Ničím se jim nezavděčíte víc, než když je v něm necháte s kamarády přespat. Budou tajně čekat, až se večer u vás v domě zhasnou světla, aby mohli vyrazit za dobrodružstvím. Stany dnes koupíte v každém sportovním obchodě a už dávno nejsou za tisíce, ale na ty menší postačí i pár stokorun.

Indiánské týpí

Zajímavostí může být indiánské týpí. Má konstrukci z dřevěných latí nebo ocelových tyčí a tvar až šestihranu. Bavlněné plachty mívají různé potisky od maleb až po různé figury. Podlaha může mít podobu kůže, ale nemusí.

Pokud je půdorys čtvercový nebo obdélníkový, většinou týpí slouží pro tři lidi. Pokud v něm chcete trávit čas více a třeba i v dešti, zvolte kvalitnější konstrukci s nepromokavým potahem včetně podlážky. Vhodné jsou tkaniny s úpravou z PVC nebo polyetylenu. Praktické je i okénko. Uvidíte, že si týpí oblíbíte i vy a budete v království vašich dětí častým návštěvníkem. Jak vyrobit dětem naučnou tabuli jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod