Vlhčené ubrousky jsou šikovným pomocníkem v domácnosti. Vyrobte si je doma bez chemie

 Ostatní 
26. června 2020 08:40 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vlhčené ubrousky už si nemusíte kupovat  Depositphotos
Bez vlhčených ubrousků se dnes obejde pouze málo domácností. Nejvíc je patrně potřebují rodiče, kteří každý den přebalují své dítě. Využít je však můžete i na utírání různých povrchů či odličování make-upu. Vlhčené ubrousky spotřebujete velmi rychle, proto se vám možná vyplatí vyrábět si vlastní.

Běžné vlhčené dětské ubrousky obsahují plno toxických látek, aby rychle nevyschly. Pokud je používáte během přebalování dítěte, mohlo by mít z ubrousků alergickou reakci. To stejné platí, i když si pomocí vlhčených ubrousků odličujete make-up. Vyrobte si raději vlastní vlhčené ubrousky, které budou šetrné k pokožce.

Vlhčené ubrousky vhodné k přebalování

Vlhčené ubrousky vám ušetří práci s přebalováním dítěte. Ubrousky, se kterými utíráte miminku pokožku při přebalování, by měly být šetrné. K jejich domácí výrobě bude potřebovat následující předměty:

  • uzavíratelnou krabičku
  • dětské celulózové separační pleny
  • dětský olej
  • med
  • převařenou vodu

Postup

Dětské celulózové separační pleny obvykle slouží k izolaci zadečku od mokré pleny. V tomto případě vám poslouží jako základ pro vlhčené ubrousky. Nejprve je rozstřihněte na dvě poloviny, zbavte se ruličky a poté separační pleny nacpěte do uzavíratelné krabičky. Měla by být dostatečně prostorná, aby se v ní ubrousky zbytečně nemačkaly.

Poté si připravte hrnek převařené vody a do něj přidejte 7 kapek dětského oleje a lžíci medu. Veškeré ingredience dobře zamíchejte. Směsí vlhčené ubrousky polijte. Neměli byste ji tam vylít celou. Stačí, když ubrousky pouze směsí nasáknou, rozhodně by z nich neměla kapat. Zbylou směs uschovejte pro další použití. Vlhčené ubrousky uchovávejte v lednici.

Vlhčené ubrousky vhodné k úklidu

Vlhčené ubrousky, které plánujete použít na utírání různých povrchů, by měly mít trochu odlišné složení. K jejich výrobě jsou vhodné následující ingredience:

  • uzavíratelná krabička
  • role papírových utěrek
  • vysokoprocentní denaturovaný líh
  • ocet
  • převařená voda
  • esenciální olej
  • sprchový gel

Postup

Nejprve si nachystejte nádobu, kam nalijete 70 ml vysokoprocentního denaturovaného lihu, 35 ml octa, 200 ml převařené vody, 35 kapek libovolného esenciálního oleje a 35 ml sprchového gelu. Veškeré ingredience zamíchejte.

Následně rozstřihněte velkou roli papírových utěrek na polovinu a vměstnejte ji do uzavíratelné krabičky. Nakonec ubrousky rovnoměrně polijte vytvořenou směsí tak, aby byly pouze nasáklé, ale neměly by být promočené. Přečtěte si o tom, jak využít staré silonky.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008