Skvělý tip: Jelení lůj můžete využít i velmi netradičním způsobem

 Ostatní 
31. července 2019 09:30 / Monika Thomsonová
  0
📷
6 fotografií v galerii
S obyčejným balsámem za pár korun dokážete divy Shutterstock
Balsám na rty zná prakticky každý. Dokonale hydratuje popraskané a suché rty. Ale víte, že tento kosmetický přípravek můžeme použít i mnoha jinými způsoby? Některými budete možná překvapeni.

Stojí pár korun, ale spousta z nás si bez něj neumí představit život. A jak vám nyní dokážeme, obyčejný jelení lůj má mnohem všestrannější využití než jen hydrataci rtů.

Nohy bez puchýřů

Máte krásné nové boty, ale trošičku tlačí? Ale nechcete se jich vzdát ani za cenu vzniklých puchýřů? Nemusíte. Postižená a podrážděná místa potírejte opakovaně balzámem na rty. Puchýře zahojíte a dalším předejdete.

Těsný prstýnek

Pokud vám nejde sundat prsten, nepanikařte. Potřete balzámem celý kroužek a okolí prstenu a uvidíte, jak snadno vám prsten skouzne z prstu.

Nahradí náplast

Drobné ranky a říznutí ošetřete pomádou. Mastný film ochrání ranky před nečistotami a zabrání dalšímu krvácení.

Skvělý na boty

Pokud se na vašich kožených lesklých botách objevily malé škrábance, nepanikařte. Potřete postižená místa balzámem na rty a všechny nedokonalosti budou rázem pryč. Tento trik můžete využít i u kožených kabelek a pásků.

Tkaničky, které se již samy nerozvážou

Tkaničky se rozvážou většinou vždy, když se to nejméně hodí. Tkaničky proto zavažte na pevný uzel a poté zafixujte pomádou na rty.

Na vlasy a obočí

Pokud jsou vlasy suché, pár jich má vždy tendenci uvolnit se z účesu a poletovat si, jak se jim zachce. Konečky vlasů ošetřete balzámem. Naneste ho trochu na hřeben a pročešte jím vlasy (pozor, vyhněte se kořínkům, jinak budou vaše vlasy vypadat mastně). Zabráníte tak jejich poletování a budou vypadat upravenější. Přetřete tyčinkou lehce obočí a rázem bude vypadat lépe.

Suché konečky vlasů

Předejděte třepení vlasových konečků. Naneste na dlaň pomádu a tu vetřete do suchých konečků. Dochází tak k účinné regeneraci.

Zaseklý zip

Zasekl se vám zip, nebo s ním pokaždé zápasíte, protože se špatně pohybuje a zadrhává? Jezdce i zuby napomádujte. Rozhodně se umoudří.

Rozmazaná řasenka

Před aplikací řasenky natřete okolí oka pomádou. Nechtěné šmouhy, které se řasenkou mohou vytvořit, tak odstraníte snadno, rychle a bez tření pokožky.

Zarůstající dírky pro náušnice

Pokud jste dlouho bez náušnic, je většinou bolestivé znovu do dírky hrot šperku dostat. Místo svědí, krvácí, pálí a je zarudlé. Použijte na něj balzám. Předejdete dlouhotrvající bolesti a nepříjemným zánětům.

Báze pod oční stíny a parfém

Ušetřete peníze za rádoby profi báze pod oční stíny. Chcete-li barvu zvýraznit a zafixovat, jednoduše aplikujte na víčka pomádu. Efekt je velmi působivý.  Místa, kam obvykle nanášíte parfém (zápěstí a krk), potřete balzámem na rty a až poté aplikujte svou oblíbenou vůni. Vydrží pak mnohem déle. (Dále čtěte: Dřívka od nanuků nevyhazujte. Vychytávky, jak je můžete doma využít).

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve