V létě oceníte výrobník sody. Pomůže vám zvládat pitný režim

 Ostatní 
06. srpna 2020 10:57 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zkuste třeba domácí bylinkové limonády  Depositphotos
S vysokými letními teplotami přichází také zvýšená potřeba příjmu tekutin. A víc než kdy jindy platí, že by člověk měl pít zejména neslazené nápoje, které v tomto období osvěží nejlépe, navíc se po nich netloustne. Skvělým pomocníkem, kterého leckdo v tomto období přivítá, je bezesporu výrobník sody.

Ten vás mimo jiné ušetří tahání těžkých láhví a nutnosti recyklace obalů. Bublinková voda je navíc mnohem více osvěžující.

Variace čisté pramenité vody

Každý odborník vám jistě potvrdí, že v létě je dobré sáhnout po čisté pramenité vodě, která pomůže k dostatečnému zavodnění organismu a zároveň tělo nezatěžuje množstvím cukru a jiných přídatných látek. Určitě se ale všichni shodneme na tom, že pokud bychom denně měli pít litry čisté vody, brzy by nám to asi začalo lézt krkem. Pro tyto případy je skvělou variantou popíjení sody, kterou snadno dochutíte například citronovou šťávou a bylinkami.

Když nechcete tahat láhve

Ano, je samozřejmě jednoduché zajít do obchodu a koupit si balík perlivých vod. Ovšem ne každému se chce s kilogramy takového nákupu tahat, navíc je mnohým proti mysli to, že by si domů přinášeli stále další a další plastové obaly. A právě v takových chvílích je skvělé pořídit si domácí výrobník sody, který vám pomůže perlivou vodu vykouzlit během pár vteřin a bude chutnat přesně tak, jako byste ji přinesli z obchodu.

Skvělý vynález fungující dodnes

Pokud máte to štěstí, že ještě někde najdete starou láhev pro výrobu sifonu, můžete si gratulovat. Tyto tlakové láhve byly ve své době skvělým vynálezem, který funguje dodnes. Stačí tedy pouze zkontrolovat těsnění, které zajistí, že vám bude sifonovač správně fungovat, a pak už jen zaběhnout do obchodu pro správné bombičky, které vám pomohou osvěžující nápoj vykouzlit.

Pokud nemáte to štěstí a výrobník sody doma nemáte, neklesejte na mysli. Výrobci dnes nabízejí moderní obdoby tohoto výrobku, navíc v zajímavých designových provedeních. Stačí tedy vyrazit do elektra či supermarketu a některých z výrobníků sody zakoupit. Výhodou je, že v dnešní době jejich cena s rostoucí konkurencí postupně klesá, takže již za pár stokorun mohou být vaše. Ani v tomto případě nezapomeňte zakoupit správnou bombičku, která je oproti klasickému sifonovači o poznání větší.

Nezapomeňte na speciální láhev

Z jedné takové standardně veliké bombičky vyrobíte kolem 80 litrů perlivého nápoje, avšak pozor, k jeho přípravě budete potřebovat také speciální láhve určené pro konkrétní výrobník sody. Láhev totiž musí být pevná a odolná, aby při tlaku CO2 neexplodovala.

V tomto měly původní výrobníky výhodu, protože byly skleněné a odrátkované, tudíž kromě bombiček nepotřebovaly žádné další příslušenství. Nevýhodou naopak bylo, že když jste chtěli nápoj předem vychladit, museli jste mít v lednici prostor na celou sifonovou láhev. Dnešní výrobci naopak nabízejí láhve v různých velikostech, tvarech a s rozmanitými motivy. Čtěte také: Jak ochladit rozpálený byt, když nemáte klimatizaci.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve