Čtyři bylinky, které se pěstují nejsnadněji

 Zahrada 
08. července 2017 12:15 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Které z bylinek dokáže pěstovat úplně každý? internet
Všechno chutná lépe s čerstvými bylinkami. Ideální proto je, když si je pěstujeme sami a můžeme si kousek odštípnout kdykoliv je potřeba. Pěstování bylinek není náročné. Většinou také nezabírají moc místa nebo se mohou přidat do květináče k jiné rostlině. Zde je několik bylinek, které se pěstují velice snadno.

Jednou z nenáročných bylinek je bazalka. Postavte ji někam, kde si může užívat slunce po celý den a udržujte jí vlhkou půdu. Pozor si musíte dávat akorát při sklizni. Vždy nechte na stonku několik listů, aby z pupenů mezi nimi a stonkem mohly vyrůst další. Květy odstříhávejte, aby rostlina produkovala nové listy během celé sezóny. Sklízejte lístky před zaléváním, když je půda skoro suchá.

Další v pořadí je pažitka, které se skvěle daří jak vevnitř, tak venku. Dává přednost plnému slunci, ale přežije i v částečném stínu. Když rostlina vyroste asi do deseti centimetrů, zkraťte ji asi na polovinu. Stejně jako bazalku ji sklízejte před tím, než ji zalijete.

Máta některým z nás roste na zahradě dokonce jako plevel. Protože se rychle rozrůstá, musíte ji sledovat, aby vám nezadusila jiné rostliny ve svém okolí. Snadno se pěstuje i v květináči. Lepší je pro ni částečný stín, ale uroste skoro kdekoliv. Podobně jako u bazalky odstříhávejte květy, abyste prodloužili sezónu sklizně.

Nenáročný je i rozmarýn. Vydrží vám růst mnoho let. Stačí jen odštípnout kousek dospělé rostliny a rozmnožit ho. Až doroste zhruba do dvaceti centimetrů, měli byste ho začít zkracovat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve