I podzim lze trávit na terase. Venkovní topidla vás zahřejí

 Zahrada 
11. října 2018 18:10 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Vychutnejte si kávu na terase i v chladném počasí Shutterstock
Vlezlé chladné počasí plně udeřilo, ale vy se ještě nehodláte vzdát posezení na terase s šálkem kávy? Nemusíte! Pořiďte si venkovní topidlo, které příjemně zahřeje.

Mrznout rozhodně nebudete s venkovním plynovým zářičem, který je vybavený hořákem o výkonu 12,5 kW. Hlavní výhoda je v tom, že se tepla dočkáte už během několika minut. Zářič se připojuje k plynové propan-butanové lahvi. Nemusíte se však obávat, že by lahev stála nevzhledně vedle topiče. Zářič je speciálně navržený tak, aby se lahev dala schovat do jeho spodní části s dvířky. Vleze se tam buď pěti nebo desetikilová lahev.

Požadovaná teplota

Zářič obsahuje také regulátor, je tedy možné nastavit požadovanou teplotu dle vašeho přání. Co se týče bezpečnostních opatření, lampy mají pojistný ventil, který v případě pádu nebo při nebezpečné změně polohy (když se topidlo nakloní o 45 stupňů) ihned přívod plynu uzavře.

Nevýhoda je ve váze přístroje. Většinou neváží méně než patnáct kilo. Téměř všechny typy mají ale nainstalovaná kolečka, takže je můžete snadno postavit tam, kam potřebujete. Pokud máte pro zářič vyhlédnuté místo, můžete ho umístit napevno do země. 

Elektrické topení

Říká se, že největší zima je od nohou. Pokud s tím souhlasíte, můžete si pořídit elektrické topení zabudované přímo ve stolové noze. Vyhřívaný stolek stačí jen zapojit do zásuvky a díky infračervené technologii se pocit tepla dostaví během několika vteřin. Díky použité technologii se nemusíte omezovat pouze na využití venku, ale topení poslouží i v interiéru nebo zasklených zimních zahradách.

Příjemné teplo si můžete zajistit také pomocí sálavých elektrických topidel. Ve většině případů jsou vyrobeny tak, aby se daly připevnit na stěnu. Váží totiž něco málo okolo pěti kilogramů. Důležité však je, aby byly panely nedaleko přívodu elektřiny. Od ostatních topidel se liší tím, že neohřívá vzduch, ale mění se v teplo až po dopadu na pevné předměty. Ty pak mají schopnost získané teplo akumulovat a vracet je do prostoru.

Myslete i na svou zahradu

Podzim je ideální čas na to zazimovat zahradní jezírko. Postup přípravy zazimování jezírka se volí podle velikosti a jeho využití. Co může zima způsobit zahradnímu jezírku a další zajímavé informace se dočtete v našem článku zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47