Jak jednoduše zchladit a zároveň zabavit psy v horkých dnech?

 Mazlíčci 
02. července 2017 09:00 / Kateřina Kofroňová
  1
📷
5 fotografií v galerii
I psi se v létě rádi ochladí Shutterstock
Psi ve vedrech trpí mnohem více než lidé. Pomoci jim můžete jednoduchými triky, které je nejen ochladí, ale ještě si přitom vaši čtyřnozí kamarádi přijdou na své.

Je vedro, jste na zahradě a váš pes se může udýchat ve snaze ochladit se? Stín už nezabírá a vy máte možná pocit, že váš pes musí padnout. Zchlaďte ho proto ledem! Nikoliv však zvenku, ale zevnitř.

Hračky v ledu

Záleží na tom, zda váš pes funguje na jídlo, nebo je spíš na nošení balonků. V případě, že má svoje oblíbené hračky a rád je okusuje nebo je aportuje, vezměte tyto hračky, vložte je do hrnce s vodou a dejte do mrazáku. Po důkladném promrznutí vyndejte, vyklopte a v největším parnu dejte psu na zahradu jako hračku. Váš zvířecí kamarád se při vyprošťování hraček z ledu příjemně ochladí a zabaví zároveň.

Zmražené pamlsky

Pokud máte doma spíš mlsouna, udělejte totéž, jen místo oblíbených hraček zmrazte psí kostičky, pamlsky všeho druhu, nebo klidně zeleninu a kousíčky sýra. Záleží, co má váš pes rád. Pro lepší rozložení dobrůtek v ledu naplňte kastrol nejprve jen do čtvrtiny vodou a umístěte do něj pamlsky. Nechte zmrazit. Poté vyndejte, nalijte do hrnce další čtvrtinu vody a nasypte další dobrůtky. Opakujte, dokud nebude celý hrnec plný zmrzlé vody s pamlsky.

Klidně můžete do vody naházet i granule, ale záleží na tom, jaké máte, většina se totiž ve vodě rozpustí. Pro mražení používejte větší nádoby, aby musel pes krmivo vykusovat a vylizovat. Můžete mu ale udělat i jednorázové ledové bonbony ve formičkách na led.

Zmrzlina z vývaru

Vašemu pejskovi ale můžete připravit i zmrzlinu z obyčejného vývaru. Stačí vyvařit klidně jen kostru nebo jakékoliv odřezky z masa. S přípravou vývaru se nemusíte nijak zvlášť trápit, stačí, aby voda chytla vůni masa. Až bude vývar hotový – úplně stačí půlhodina varu – přelijte ho do několika středních misek a zamrazte. V horkých dnech bude váš pes takovouto zmrzlinu s chutí olizovat do posledního kousíčku.

Ledová koupel

K mrazivým pochoutkám ale můžete psu dopřát i chladivou koupel. Voda ani nemusí být studená, stačí klidně dešťovka ze sudu. Zkusit ale můžete i ledové kostky, se kterými si pes i vyhraje a bude v nich s největší pravděpodobností řádit.

Když dáte pejskovi na chladné místo na zahradě obyčejný dětský bazének, bude vám vděčný. Některé psy musíte do bazénku naučit chodit, někteří na to přijdou sami a už je odtamtud nedostanete. Pro psy ale kupujte bazénky raději plastové, ty nafukovací by se vám mohly rychle protrhnout.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve