Dopřejte si grilovačku každý den. Postavte si na zahradě ohniště

 Zahrada 
14. července 2017 12:19 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Špekáčky chutnají nejlépe u ohně. Internet
Grilovací sezóna je v plném proudu a vy stále nemáte kde opéct voňavý špekáček či kus masa? Nezoufejte! Pokud máte na zahradě místo, postavte si vlastní ohniště! Můžete u něj trávit příjemné večery s rodinou či přáteli!

V první řadě je důležité najít vhodné místo. Dívejte se po rovném a stabilním povrchu, naopak se vyvarujte místům, kde by mohly odlétávající jiskry z ohně něco zapálit. Hlavní je totiž vždy bezpečnost. Následně se rozhodněte, zda bude mít ohniště klasický kulatý tvar nebo praktičtější obdélníkový. Před začátkem stavby je nejlepší si nakreslit plánek, kde budou rozměry ohniště, tvar a také množství potřebného materiálu.

Vyznačené ohniště vykopeme na hloubku kostek. Pokud jste zvolili modernější variantu kulatého ohniště, tak si na kolík navažte provázek. Do středu místa ho zatlučte a pomocí provázku si vytyčte kruh. Tím docílíte pravidelného tvaru. Povrch pro pokládku může být betonový nebo štěrkový. Na betonový povrch se spodní řada ohniště přilepí pěnou. Další se už jen vrství. Při pokládce do štěrku kameny vrstvíme na zhutněný štěrk.

Potřebné příslušenství

Ohniště nemusíte využívat pouze na opékání špekáčků, ale i na grilování masa či zeleniny. Stačí si pouze dokoupit potřebné příslušenství. Rozhodně by neměl chybět grilovací rošt, popelník či okrasný kryt. Vedle ohniště si můžete pořídit také speciální stojan, kde budou pověšené například grilovací kleště, grilovací rukavice nebo grilovací pinzeta.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod